Un dimecres a Praga

Després de la nostra visita al castell de Praga, ens dirigim al centre per a veure el rellotge astronòmic. Abans que sonara l’hora en punt, ens van permetre fer un volt per la plaça i pels carrers de voltant i tornar al rellotge a l’hora que havíem quedat per a gaudir el canvi d’hora.

Durant el temps lliure, vam poder veure la plaça en la qual hi havia diversos llocs en els quals venien menjar i souvenirs i un carrer ple de botigues de luxe com Gucci, Dior, Prada, Versace, Balenciaga… Després vam tornar al rellotge a l’hora acordada i vam poder observar el canvi d’hora del rellotge. El rellotge està en la paret sud de l’Ajuntament de la Ciutat Vella i és un dels monuments més coneguts.

Vist frontalment, trobem dos esferes en el Rellotge Astronòmic de Praga. La inferior és la dedicada al calendari amb els signes del zodíac i en la part central, l’escut de Praga. A banda i banda del calendari es van col·locar dos estatuetes (quatre en total), que representen un filòsof, l’arcàngel San Miguel, un astrònom i un cronista o orador.

L’esfera superior és la del rellotge astronòmic pròpiament dit, que té la forma d’un astrolabi medieval.

No es tracta solament d’un rellotge per a donar les hores, si no també d’un rellotge que ens indica les òrbites del sol i de la lluna.

En acabar la vesprada, passegem pel barri jueu abans de tornar a casa amb els nostres estudiants txecs, vam recórrer un poc el centre i comprem souvenirs per a famílies i amics.