De bones herències

Una experiència Erasmus+. Els estudiants diuen: 

Hui, 29 de març, els alumnes que participen en l’intercanvi de Florència hem visitat el museu de la Galeria dels Uffizi.

Este lloc es troba al costat del palau Vecchio i prop del pont Vecchio, de fet, hi ha uns passatges que connecten estos tres edificis. L’edifici va ser construït per orde de la família Médici, ja que, el palau Vecchio se’ls quedava xicotet per a albergar les magistratures de la ciutat italiana. D’ací el seu nom, ja que, la traducció del nom és la Galeria de les Oficines.

Esta família va ser una poderosa i influent família del Renaixement florentí. Ells gaudien de poder polític sent dirigents de la ciutat.

A part d’oficines per al control de la ciutat, les Galeries van servir per a emmagatzemar totes les obres d’art de la família, ja que van ser mecenes de molts artistes com Donatello, Botticelli o Leonardo da Vinci.

Quan la dinastia Médici va desaparéixer, la seua col·lecció va córrer perill de ser dispersada, no obstant això, l’última duquessa va deixar per escrit en el seu testament que les obres romangueren a Florència i que foren donades al poble florentí.

I així, la galeria va ser oberta al públic convertint-se en una parada obligatòria a la ciutat de la Toscana i en la pinacoteca més visitada d’Itàlia.