Placa d’honor d’Honor de l’Orde Civil d’Alfons X El Savi

L'IES Francesc Ribalta rep la Placa d'Honor de l'Orde Civil d'Alfons X El Savi

Aquest reconeixement suposa la màxima distinció a l'àmbit educatiu per al centre castellonenc.

L'IES Francesc Ribalta rebrà la Placa d'Honor de l'Orde Civil d'Alfons X El Savi per la seua labor en l'àmbit educatiu durant els seus cent setanta-cinc anys d'història. Així se li ha anunciat aquest mateix matí al director del centre, José Luis Lorenz Andrés, per part del Ministeri d'Educació i la Casa Reial, els qui gestionen aquests reconeixements. La decisió ha sigut acordada per Ordre Ministerial el passat 13 de gener i serà publicada aviat en el Butlletí Oficial de l'Estat.

A través d'una missiva, la ministra d'Educació, Pilar Alegría, canceller de l'Ordre, ha informat d'aquest guardó, que reconeix la contribució de persones o entitats als camps de l'educació, la ciència, la cultura, la docència i la investigació.

L'Orde Civil Alfons X el Savi es va establir en 1939 i el seu precedent era l'Orde Civil d'Alfons XII. La seua finalitat és premiar a persones físiques i jurídiques pels "mèrits contrets en els camps de l'educació, la ciència, la cultura, la docència i la investigació o que hagen prestat serveis destacats en qualsevol d'ells a Espanya o en l'àmbit internacional".

El Gran Mestre de l'Ordre és el rei i el Gran Canceller, el ministre o ministra d'Educació. En el centre educatiu castellonenc han acollit la notícia "amb gran emoció i entusiasme", ha reconegut el seu director, qui ha assegurat que "és un orgull per a tot el centre i tota la comunitat educativa que componen i ha compost aquesta institució". Segons el director, «aquest reconeixement suposa destacar la labor de l'institut més antic de la província de Castelló en el curs que es compleix l'efemèride del 175 aniversari, i sobretot per la seua aposta per l'educació pública i inclusiva».

Per a la seua commemoració s'han preparat una sèrie d'actes que tindran el seu inici amb l'exposició en el Menador en col·laboració amb l'ajuntament de Castelló sobre els orígens del centre educatiu.

1645117988464