FCT Europa en Bolonia

Alumnat de formación profesional dels cicles de grau mitjà de electricitat, estética i perruqueria han realitzat aquest curs, per primera vegada, formació en centres de treball en empreses europees.  

Aquesta formació s’ha produït dins del projecte Erasmus+ KA-121; el qual es un  programa europeu Erasmus+, gestionat a Espanya pel SEPIE. Els programes Erasmus+ pretenen millorar les oportunitats educatives de les persones mitjançant la realització de mobilitats. 

Dos alumnes de cada cicle dels anomenats abans, després de la necessària baremació, han realitzat una estada a Bolonya de trenta dies. La mobilitat s'ha basat en formació en llocs de treball. L'alumnat ha dut a terme una sèrie de tasques com la resta de treballadors de les empreses italianes on han desenvolupat la seua activitat. Els coordinadors de l'IES LA PATACONAamb els coordinadors de l'empresaIFOM han dissenyat de mutu acord els horaris, els llocs on desenvolupar les seues destreses i la logística de l'estada.

L'alumnat estava tutoritzat de diverses formes: a l’empresa per un treballador/ formado;  a l’IES la Patacona es feia el seguiment les tutores dels diferents cicles i per la seua estada a Bolonia tenien una persona al seu abast per consultar dificultats o solucionar problemes logistics de l’empresa IFOM. 

Per l’alumnat ha estat molt enriquidor, al poder aplicar els aprenentatges i competències adquirides als cicles cursats en la seua primera integración al món laboral real. A més a un país europeu per comprobar les diferencies i similituds del treball a la Unió Europea. Es una experiencia que els ha obert camins laborals que desconeixien.  

A més , aquestes hores de formació , han convalidat per les mateixes hores del mòdul ‘de Formació en Centres de Treball, que es duen a terme al finalitzar la resta de mòduls que es cursen als centres educatius. 

Per altra banda, han desarrotllat l’autonomia personal al ser els responsables de les seues despeses setmanals i la distribució del seu temps lliure, així com la capacitat resolutiva i el treball en equip. 

Els caps de setmana, aixi com la resta de temps lliure el han dedicat a descubrir Bolonia i altres ciutats properes com Florencia o Roma.  

En resum ha estat una mobilitat enriquidora a nivell professional i vivencial per les experiències viscudes al llarg del seu acompliment. 

A l'IES La Patacona pretenem continuar treballant i investigant en aquesta línia mitjançant mobilitats de professorat i alumnat i projectes metodològics de col·laboració a través d'FP Acreditacions i projectes de clau-2 per a una major flexibilització de la FP i un aprenentatge productiu i de qualitat . 

Aquesta mobilitat està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d'aquest article o noticia és responsabilitat exclusiva d'IES La Patacona i ni la Comissió Europea ni El Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) són responsables de l'ús que es puga fer de la informació ací difosa. 

erasmus
fct bolonia1