INSTRUCCIONS ADMISSIÓ / RESERVA DE PLAZA I MATRÍCULA 2023-2024.

INSTRUCCIONS ADMISSIÓ / RESERVA DE PLAZA I MATRÍCULA 2023-2024

PREGUNTES FREQÜENTS:

Qui ha de presentar reserva de plaça-admissió?

-L'alumnat que entra NOU per primera vegada en ESO, o F.P. BÀSICA, o BATXILLER, o CICLE MITJÀ, o CICLE SUPERIOR, o CURS ESPECIALITZACIÓ

-L'alumnat que promociona o repetix en CICLES SEMIPRESENCIALS.

-L'alumnat que canvia a un altre cicle mitjà o superior i entra nou per primera vegada.

-L'alumnat procedent d'un altre país.

-L'alumnat procedent de trasllat des d'un altre centre.

Qui NO ha de presentar la reserva de plaça-admissió, i només presenta directament la matrícula?

-L'alumnat de l'IES MARCOS ZARAGOZA d'este curs acadèmic que repetix el mateix curs o cicle en este centre, excepte cicles semipresencials que SI han de presentar reserva-admissió.

-L'alumnat de l'IES MARCOS ZARAGOZA d'este curs acadèmic que promociona de curs en el mateix nivell d'estudis o cicle, excepte cicles semipresencials que SI han de presentar reserva-admissió.

-L'alumnat 6é primària que promociona a 1ºESO en este curs acadèmic i procedix del CEIP GASPAROT-CEIP PROBLE NOU-CEIP L'ERMITA

Enllaç per a descarregar matrícula i documentació per a l'alumnat que presenta directament la matrícula: Matrícula 2023-2024: Impresos, documentació i terminis

Disposa d'un vídeo on s'explica la creació d'usuaris des d'ITACA amb la finalitat d'accedir a l'assistent telemàtic d'admissió en aquells casos en què el sol·licitant no dispose de DNI o NIE o tinga problemes de verificació. Copie i pegue el següent enllaç en el seu navegador: https://www.youtube.com/watch?v=xcxqnwfzlxy&list=PLhAx3WylfxBDhSv-cf0FWb7fnuNAU8afX&index=4

 

-Descarregar resum del calendari admissió ESO-BATXILLER en pdf

-Descarregar resum del calendari admissió FpBásica, Cicles i Curs Especialització

1.TERMINI OBERTURA D'ADMISION-RESERVA:

- ESO:  4 al 12 de maig del 2023

-BATXILLER: 4 al 12 de maig del 2023

-FPBÁSICA: 22 al 30 de maig del 2023

-CICLE MITJÀ: 22 al 30 de maig del 2023

-SUPERIOR: 22 al 30 de maig del 2023

-SEMIPRESENCIAL: 22 al 30 de maig del 2023

-CURS ESPECIALITZACIÓ: 22 al 30 de maig del 2023

2. LLOC DE PRESENTACIÓ:

-Es tramitarà de manera electrònica en per a qualsevol nivell amb vídeos i preguntes freqüents des del següent enllaç: https://portal.edu.gva.es/telematricula/es/inicio/o també http://www.telematricula.es

Atenció: el que vulga sol·licitar cicle semipresencial, haurà de realitzar la sol·licitud en l'enllaç de cicles semipresencials de la web. Hi ha un enllaç per a cicle mitjà, un altre per a superior i un altre per a semipresencial.

-Haurà de presentar la sol·licitud el pare, mare o tutor/a legal de l'alumne o alumna per a el/la que se sol·licita plaça escolar, llevat que este/a siga major d'edat.

3.DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA PER AL TRAMITE TELEMÀTIC:

A) DNI o NIE, o targeta d'estranger o permís de residència, o certificat de reg. de ciutadania de la Unió Europea, passaport, o cert-digital:

Per a obtindre la clau d'admissió, et demanaran dades del DNI-NIE-etc. del sol·licitant, i si és menor d'edat del pare, mare o tutor/a legal. Una vegada iniciat el tramite telemàtic, obtindràs la “clau d'admissió” i la contrasenya. Guardar eixa clau i contrasenya, per a comprovar llistats d'admesos, formular reclamacions, etc... Si repetixes més d'una sol·licitud, sempre valdrà l'última presentada.

B) CERTIFICAT ACADEMICO:

NO és necessari presentar presencialment en el centre el certificat, quan l'alumnat participant es desplace entre centres de la Comunitat Valenciana sostinguts amb fons públics i estiga matriculat en el 2022-2023. El centre en el que està matriculat en el 2022-2023 enviarà a través de la plataforma ITACA el certificat de promoció o nota mitjana.

No és necessari que aporten presencialment el RA(Requisit Acadèmic) en el centre sol·licitat en primera opció els qui accedisquen a un cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior mitjançant l'opció d'accés directe i es troben en una d'estes situacions: – Obtinguen en el curs 2022-2023 la titulació de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO), Titulat en Formació Professional Bàsica, Tècnic de grau mitjà i els que han Titulat en Batxiller o Tècnic Superior de Formació Professional en la fase ordinària. – Ja haurien obtingut qualsevol de les titulacions anteriors en centres públics o privats concertats en algun dels cursos següents: 2016-2017, 2017-2018 o 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 o 2022-2023.

No és necessari que aporten presencialment el RA en el centre sol·licitat en primera opció els qui accedisquen a un cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior mitjançant l'opció de prova d'accés i s'hagen examinat d'esta prova en el present any en el mateix centre que haguera sol·licitat en primera opció.

-

SI han de presentar en secretaria del centre de primera opció el certificat de promoció o nota mitjana els següents participants:
– Van obtindre el títol fora de la Comunitat Valenciana o en un centre de Formació Professional d'Adults (FPA)
– Accedisquen amb el títol de l'ESO després de cursar un cicle de Formació Professional Bàsica.
– Accedisquen per altres vies
– Accedisquen mitjançant la prova d'accés i esta l'han realitzada en un centre diferent del sol·licitat en primera opció. – Desitgen canviar de via d'accés respecte a la inicialment marcada en la sol·licitud.
– Sol·liciten accedir a segon curs d'un cicle de Formació Professional Bàsica
– Hagen obtingut la titulació necessària per a l'accés directe en cursos anteriores al 2016-2017
– Alumnat nou en el centre que sol·licita plaça per a segon de batxillerat.TIPUS DE CERTIFICAT per als quals SI han de presentar el certificat:
Certificat per a accedir a l'ESO: certificat de promoció en l'ESO (es pot entregar fins a 28 de juny)
Certificat per a accedir a BATXILLER: Original i fotocòpia certificat nota mitjana o títol amb la nota mitjana (es pot entregar fins a 4 de juliol).
Certificat per a accedir a CICLES PRESEN-SEMIPRESEN: Original i fotocòpia certificat nota mitjana o títol amb la nota mitjana (es pot entregar fins al 3 de juliol)
Certificat per a accedir a F.P. BÀSICA: Original i Fotocòpia Dictamen Consell orientació proposat per a F.P.B.-- Documente consentiment pares, mares o tutors per a cursar F.P.B. (es pot entregar fins al 29 de juny)
Certificat per a accedir a CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ: certificat de notes del cicle formatiu conduent al títol que aporta com a requisit d'accés. (es pot entregar fins al 4 de juliol)És vàlida la titulació de Batxiller expedit després de cursar l'antic BUP, per l'Orde EFP/1210/2021, de 2 de novembre, per la qual s'establix l'equivalència, a l'efecte d'accés a ensenyaments de formació professional, de determinats estudis i títols anteriors a l'actual sistema educatiu. S'establix l'equivalència, a l'efecte d'accés a cicles formatius de grau superior i als certificats de professionalitat de nivell 3, amb el títol de Batxiller al qual es referix l'article 41.3 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, de l'acreditació mitjançant certificació acadèmica d'haver superat totes les assignatures conduents a l'obtenció del títol de Batxiller regulat per la Llei 14/1970, de 4 d'agost, General d'Educació i Finançament de la Reforma Educativa, després de la finalització del tercer curs d'estos ensenyaments.

C) MES DOCUMENTACIÓ:

-Mes criteris, si es complixen (Família nombrosa, minusvalidesa, etc.)

4. PUBLICACIÓ LLISTATS PROVISIONALS I DEFINITIUS

-En la Web de Conselleria habilitada per a gestionar l'admissió reserva de plaça, podreu consultar els llistats i formular reclamacions telemàtiques mitjançant l'aplicació informàtica habilitada. Per a accedir et demanaran la “clau d'admissió i contrasenya que vas utilitzar en l'assistent telemàtic per a l'admissió-reserva de plaça: https://portal.edu.gva.es/telematricula/es/inicio/o també http://www.telematricula.es

-També es publicaran els llistats en el tauló del centre i des del següent enllaç:

Llistats admesos i no admesos en llista d'espera. RESERVA DE PLAZA 2023-2024

 

5. UNA VEGADA ADMESOS EN ELS LLISTATS, IMPRESOS I TERMINIS LLIURAMENT MATRÍCULA PRESENCIAL I TELEMÀTICA.

Matrícula 2023-2024: Impresos, documentació i terminis

Informe salut escolar curs 2022-2023, no necessari per a presentar la matrícula.

 

L'alumnat NOU ADMÉS EN ELS LLISTATS D'ADMISSIÓ que opte per entregar la matrícula telemàticament en la secretaria digital https://portal.edu.gva.es/telematricula/es/inicio/,  és necessari prèviament descarregar els impresos des de la pàgina web del centre https://portal.edu.gva.es/iesmarcoszaragoza/es/2023/04/25/matricula-2023-2024-impresos-documentacion-y-plazos/ , emplenar, firmar i escanejar tots els documents per a pujar-los a la secretaria digital.  Llegir bé l'imprés de les instruccions i documentació a entregar.

En secretaria digital no apareix el camp desplegable per a adjuntar, el justificant del segur, justificant pague taxa 046 informe avaluació de cicles, justificant pague ampa(voluntari), model consentiment de dades firmat, Imprés anul·lació inassistència firmat, etc. Tota està documentació que no tinga camp desplegable la podeu pujar en el camp desplegable "Uns altres".

Una vegada presentada la matrícula telemàtica, en el cas de faltar alguna documentació necessària, cal vindre al centre a entregar la matrícula presencialment de 09.30-14.00 hores.

Si , l'alumnat opta per entregar presencialment, podeu arreplegar el sobre de matrícula en Consergeria o descarregar des de la nostra web: https://portal.edu.gva.es/iesmarcoszaragoza/es/2023/04/25/matricula-2023-2024-impresos-documentacion-y-plazos/

Vídeo matrícula telemàtica: https://www.youtube.com/watch?v=mxksuzw35jw

 

6. Publicarem al juliol en la Web del centre, hora i dia que comencen les classes.

Pendent enllaç 2023. Podeu veure impresos i terminis del curs passat: Calendari Escolar 2022-2023. Dia i horari entrada inici curse 12 de setembre del 2022.

7. Publicat en la web del centre, termini i instruccions per a sol·licitar BECA MEC del Ministeri d'Educació. Hauràs de sol·licitar-la dins d'este termini, encara que no sàpies el que estudiaràs, o fins i tot encara que no sàpies si estudiaràs o no.

Beques MEC 2023-2024 estudis postobligatoris, FpBásica, Batxiller, Cicles Mig-Superior-Semipresencial, etc… Termini del 27 de març al 17 de maig del 2023.

8. Publicarem al juny-JULIOL en la Web del centre, els terminis i instruccions per a sol·licituds de Beques, transport escolar, xarxallibres, Llibres de Text, etc.

9. Publicarem al juliol en la Web del centre el 2n termini SETEMBRE de reserva plaça-admissió per a l'interessat/al fet que no ha pogut formalitzar l'admissió en el termini maig-juny-2023 o no ha obtingut plaça en el curs o cicle que sol·licita en 1r opció.

Pendent enllaç 2023. Podeu veure impresos i terminis del curs passat: 2n Termini Reserva de plaça- Admissió – Setembre-2022

10. Publicarem en la Web del centre en SETEMBRE-2023, sol·licitud de convalidacions, exempcions, renúncies, anul·lar matrícula, baixa, etc.

Pendent enllaç 2023. Podeu veure impresos i terminis del curs passat: Terminis sol·licitar convalidacions, exempcions, baixa matricula, renúncies, etc. Curs 2022-2023

11. Més enllaços d'interés:

Horaris i estudis en l'IES MARCOS ZARAGOZA per al curs 2023-2024

-Horari i dades de contacte de l'IES MARCOS ZARAGOZA

-Web de Conselleria d'Educació: https://ceice.gva.es/es/web/admision-alumnado