Els nostres projectes científics al “Museo de Paleontología de Alpuente”

La setmana del 13 al 19 de juny es va celebrar a tot el món, la “Museum Week 2022”, uns dies en què, els  museus de tot tipus compartien activitats realitzades i proposaven de noves. Totes elles entorn a un lema, cada dia diferent (Innovación, Creadores, Libertad, Sexualidad, Medio Ambiente, Lecciones de Vida y Danza).

Des del Museu de Paleontologia d’Alpuente, a la comarca de La Serrania, ens van oferir la possibilitat de col·laborar en esta setmana tan especial. Dimarts 14, amb el lema #CreadoresMW es van fer ressò dels projectes realitzats per part del alumnat de 1r de Batxilletat científic de nostre centre, i van preparar una vitrina on els nostres cristalls, de Dàmocles, de colors pel pH i els que engloben insectes, lluïxen espectaculars.

El Museu de Paleontologia d’Alpuente és una entitat reconeguda per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, que alberga una de les millors col·leccions de fòssils de dinosaures de la Comunitat Valenciana, i milers de persones passen cada any per aquest xicotet museu. A més, dels fòssils d’ossos de dinosaures, a l’exposició es poden contemplar fòssils d’altres vertebrats com ara cocòdrils o peixos, invertebrats marins, restes vegetals, icnofòssils, estructures sedimentàries, roques i minerals. I ara també els nostres.

Els exemplars seleccionats romandran al museu al menys fins que comence el curs 2022-23. Moment en què visitarem el museu. A més, tractarem de continuar amb la col·laboració iniciada amb nous projectes.

Us animem a visitar el museu i els diferents espais d’interés paleontològic (dos jaciments amb petjades de dinosaures), i que gaudiu de totes les activitats que tenen organitzades (el Rally Paleontològic, la ruta del Camino de los huertos medievales o l’Escape Room Paleontològic), tant durant l’estiu com en qualsevol moment de l’any.

Ens veiem al museu!!

http://www.museopaleontologicoalpuente.net/