Ràdio IES L’Almadrava

La nostra ràdio és el lloc on podràs enregistrar entrevistes, audioguies, falques publicitàries, treballs i exposicions de classe, projectes interdisciplinaris, acudits, jocs com el de la fallera calavera i concursos, audiollibres i informació sobre les activitats que es fan al centre. A més, hi ha especials en dies assenyalats com el del dia de les llengües maternes i el dels autors europeus on podràs gaudir d’una experiència única en format podcast.

Ens trobaràs al costat de l’aula SUM, t’esperem!

PODCASTS

DIA DONA MATEMÀTICA 12 de maig de 2023

Amb motiu del dia de la dona matemàtica, l’alumnat de taller de matemàtiques de tercer ha preparat un programa especial sobre la investigació que han fet respecte les aportacions de tres importants dones a les matemàtiques.

[ 🎙️Podcast Dia Dona Matemàtica.MP3 ]


DIA DEL LLIBRE EN FRANÇA 8 de maig de 2023

Per homenatjar el dia del llibre, els alumnes de francès de 1r batxiller han preparat una entrevista. A través del seu programa Culture et Monde, els nostres entrevistadors, Fernando i Viktoria, ens expliquen com se celebra aquest dia a França. A més, han sortit als carrers de Bécherel, anomenada com la ciutat francesa del llibre, per preguntar als lectors (Jessica, Alison, Adelin, Inés, Rabail, Cristian i Adrián) com han celebrat aquest dia i quins llibres ens recomanen.

LA JOURNÉE MONDIALE DU LIVRE ET DU DROIT DE L’AUTEUR EN FRANCE

Pour rendre hommage à la Journée du livre et du droit de l’auteur, les élèves de 1ère secondaire français ont préparé une interview. À travers leur émission “Culture et Monde”, nos enquêteurs, Fernando et Viktoria, nous expliquent comment on fête cette journée en France. En plus, ils sont descendus dans les rues de Bécherel, connue comme la ville française du livre, pour demander aux lecteurs (Jessica, Alison, Adelin, Inés, Rabail, Cristian et Adrián) comment ils ont célébré cette journée et quels livres ils recommandent

[ 🎙️Podcast Dia del llibre en França.MP3 ]


DIA DEL LLIBRE 23 d’abril de 2023

Alumnat i professorat han celebrat el seu particular dia del llibre amb aquest podcast on l’alumnat de 3r ens ha explicat el perquè d’aquesta diada. També trobareu recomanacions de lectures de tot tipus de professors, professores i alumnes de 2n ESO, 3r ESO i 1r de Bat del nostre centre. A més, l’alumnat de 3r C ha explicat el llibre dels fets de Jaume I i del Misteri d’Elx. Gràcies per escoltar els nostres podcasts. 

[ 🎙️Podcast Dia del llibre.MP3 ]


ENTREVISTA GEMMA PASQUAL 29 de març de 2023

Hui hem rebut la visita de l’escriptora Gemma Pasqual en una activitat organitzada pel departament de valencià. Un grup d’alumnes ha gaudit d’una xarrada amb l’escriptora a propòsit de les obres que han treballat a classe a 2n i 4t d’ESO. Després de l’encontre, les alumnes de 2n ESO B Adara i Lola juntament amb Adriana de 4t C li han fet una entrevista a la nostra ràdio.

[ 🎙️Podcast Entrevista Gemma Pasqual.MP3 ]


DIA DELS AUTORS EUROPEUS 27 de març de 2023

El dia 27 de març de 2023 vam celebrar el dia dels autors europeus. Amb motiu d’aquesta fita, el nostre alumnat ha llegit un fragment de l’obra Don Quijote de La Mancha de Miguel de Cervantes i el principi de l’obra No emprenyeu el comissari de Ferran Torrent.

El departament de Castellà ha elegit el conegut monòleg de Marcela dins l’obra del Quixot (capítol XIV de la primera part). Les aventures del gentilhome manxec són moltes vegades interrompudes per les històries d’altres personatges que formen en si mateixes una novel·la curta. En aquest cas, la pastora Marcela és acusada de ser la causant de la mort de Grisòstom, ja que aquest s’ha suïcidat perquè Marcela no li va correspondre amorosament. La pastora, però, es defensa amb un discurs molt avançat alhora que manifesta el valor de la llibertat de la dona per decidir de qui enamorar-se.

La lectura ha estat a càrrec d’alumnat de diferents nivells, des de 1r d’ESO fins a 2n de Bat a més d’una alumna d’FPB.

[ 🎙️ Podcast Valencia.MP3 ]

[ 🎙️Podcast Castellà.MP3 ]


ALUMNES D’ERASMUS 24 de març de 2023

En aquests programes, l’alumnat ens anirà relatant com van als seus programes d’Erasmus, així com les activitats que en deriven.

[ 🎙️Podcast ERASMUS 1.MP3 ]

[ 🎙️Podcast ERASMUS 2.MP3 ]


ENTREVISTA SETMANA DEL MEDI AMBIENT 21 de març de 2023

La professora Elisa Pedro i el nostre alumne Andreu ens han presentat la setmana del medi ambient organitzat pels departaments de biologia i geologia, salut ambiental i sanitària. Amb la col·laboració dels departaments d’informàtica i plàstica, també ens han presentat el concurs de fotografia ambiental. Ací teniu el podcast en què ho expliquen tot.

[ 🎙️Podcast Setmana Medi Ambient.MP3 ]


DIA DE LES LLENGÜES MATERNES 17 de març de 2023

El primer podcast de la història de l’Almadrava és un especial en directe simulat fet al taller organitzat el dia de les llengües maternes. La participació de l’alumnat de 1r, 2n, 3r i 1r de bat va fer possible crear un ambient agradable juntament amb el professorat implicat. A l’àudio escoltareu des de música, acudits, ficció sonora, jocs i més.

[ 🎙️Podcast Primera Part.MP3 ]

El primer podcast de la història de l’Almadrava és un especial en directe simulat fet al taller organitzat el dia de les llengües maternes. La participació de l’aluDesprés d’un descans ben merescut, els alumnes de 3r ESO A ens han fet un repàs de les llengües existents al nostre centre relacionades amb la música, la gastronomia i més coses.

[ 🎙️Podcast Segona Part.MP3 ]

A més, 3 representants de 1r d’ESO ens han explicat com funciona el joc de la fallera calavera.