Ràdio IES L’Almadrava

La nostra ràdio és el lloc on podràs enregistrar entrevistes, audioguies, falques publicitàries, treballs i exposicions de classe, projectes interdisciplinaris, acudits, jocs com el de la fallera calavera i concursos, audiollibres i informació sobre les activitats que es fan al centre. A més, hi ha especials en dies assenyalats com el del dia de les llengües maternes i el dels autors europeus on podràs gaudir d’una experiència única en format podcast.

Ens trobaràs al costat de l’aula SUM, t’esperem!

PODCASTS

Consultori sentimental 30 d’abril de 2024

Els alumnes de 2n ESO del centre han fet un consultori sentimental fictici en la ràdio de l’Almadrava i han anat a la cadena SER a presentar-lo amb la seua professora

?️Consultori Sentimental 1
?️Consultori Sentimental 2
?️Consultori Sentimental 3


El Poscast 1×09 Dia del llibre 23 d’abril de 2024

En el programa d’avui parlarem amb dos companys escriptors perquè ens expliquen com és el procés d’escriptura. A més hi haurà recomanacions per a aquest 23 d’abril així com la secció gurumet.

?️El Poscast 1×09 Dia del llibre


Especial dia de les llengües 2024 27 de març de 2024

En aquest especial escoltaràs en directe la carrera solidària així com totes les activitats que es van dur a terme el dia 15 de març al centre amb motiu del dia de les llengües maternes

?️Especial dia de les llengues


English2 26 de març de 2024

In this 2nd episode, we are again joined by a group of tech-savvy students from 2nd of Bachillerato: Unai Lomas, Alena Mitkova, Carlos García, Idaira Miguez, and Danni Yu. These young narrators are passionate about exploring the latest trends in technology and social media.

?️English2


El Poscast 1×08 Setmana del Medi Ambient 25 de març de 2024

En aquest programa presentarem la setmana del Medi Ambient del centre amb l’entrevista a Laura Lacalle i Maria Borrell. També en la secció gurumet es reflexionarà sobre el Medi Ambient i Elisa ens explicarà com afecta al planeta.

?️El Poscast 1×08


Environment 20 de març de 2024

Join us for an exciting episode of IES L’Almadrava’s radio show!
In this 1st episode, we are joined by a group of passionate students from 2nd of Bachillerato: Unai Lomas, Alena Mitkova, Carlos Rogel, Eric Batalla, and Danni Yu. These youngsters will talk about protecting the environment and fighting climate change.

?️Podcast Environment


Dia de les dones 8 de març de 2024

El dia 8 de març s’ha celebrat de manera especial al centre, hem confeccionat aquest podcast per donar veu a l’alumnat i professorat que ens vol parlar del 8-M. A més, hem rebut la visita d’Elvira Cambrils, escriptora de Pego que ha sigut entrevistada per les nostres alumnes de segon d’ESO.

?️Especial Dia de les dones


El PosCast 1×06 Les de ganes 13 de febrer de 2024

Avui ens visiten a la ràdio les més veteranes del centre per a contar-nos anècdotes i experiències que han viscut al llarg de la seua trajectòria a l’Almadrava. A més, Laia i Elisa ens parlaran dels propòsits de principi d’any que han rebut de tota la comunitat educativa i acabem amb una nova secció, “el gurumet”

?️El PosCast 1×06 Les De Ganes


Podcast Mar i Cel 3 12 de febrer de 2024

En aquest tercer capítol continuem amb la nostra aventura de Mar i Cel:

?️Podcast Mar i Cel 3


Podcast Mar i Cel 2 02 de febrer de 2024

En aquest segon capítol coneixerem la relació entre Blanca, la protagonista de Mar i Cel, i el seu cosí Ferran, capità del vaixell cristià capturat pels sarraïns.

?️Podcast Mar i Cel 2


Podcast Mar i cel 1 24 de gener de 2024

Hui comencem un nou podcast, la versió radiofònica de Mar i Cel, d’Àngel Guimerà, realitzada per l’alumnat de 2nA i 2nD.
Ací podràs escoltar la història d’amor impossible entre Saïd i Blanca, separats per dues cultures i dues religions.

?️Podcast Mar i Cel 1


Podcast Taller de Nadal 22 de desembre de 2023

El dia 22 de desembre, d’entre els tallers organitzats pel centre vam tindre l’oportunitat de crear en temps real un magazine amb informacions diverses del centre que l’alumnat va organitzar a l’estil d’un programa radiofònic professional, aquest és el resultat.

?️Podcast Taller de Ràdio de Nadal

EL POSCAST 1×05 Bon Any 8 de gener de 2024

En el programa de hui hem entrevistat l’equip de neteja del centre. A més, hem volgut desitjar bon any a tota la comunitat educativa amb unes campanades la mar de divertides. També sabràs els diners que hem obtingut en benefici d’ANEMONA amb la nostra rifa.

?️El Poscast 1×05 Bon Any 2024


ECONOMIA EXÒTICA 1X01 20 de desembre de 2023

Els alumnes d’economia de primer de batxillerat han realitzat un podcast sobre els diferents tipus de mercats que existeixen actualment.

?️Podcast Economia Exòtica 1×01


L’ESCLETXA LITERÀRIA 2×03 Conte de Nadal 19 de desembre de 2023

Els alumnes de PASE de valencià us desitgen bones festes amb la lectura traduïda i llegida per ells a classe del clàssic de Charles Dickens conte de Nadal.

?️Podcast L’escletxa literària 2×03
Conte de Nadal


EL POSCAST 1×04 Igualtat 25 de novembre de 2023

Hui en el poscast comptem amb la coordinadora d’igualtat del centre perquè ens conte quines activitats hi ha previstes per al dia 25 de novembre contra la violència de gènere. També escoltarem la rifa que ha recaptat diners per a la investigació del càncer de mama a través d’ANÉMONA.

?️El PoScast 1×04 Igualtat.MP3


Especials l’Almadrava 25 de novembre

Els alumnes de tercer de diver han creat un podcast en què es reflexiona sobre la violència contra les dones. Amb motiu del 25 de novembre, us conviden a escoltar-lo.

?️Podcast Especials L’Almadrava


EL POSCAST 1×03 Benidorm en Festes 06 de novembre de 2023

Estimats Almadràvers! Vos presentem el tercer episodi d’EL POSCAST! Comptem amb la presència de Florián, Marta, Alba i Elena que ens contaran coses molt interessants de les Festes de Benidorm que comencen en breu. En este capítol anem sense pressa i sense rumb a per una altra ronda, ja que, per una més no passa res? Esperem que vos agrade!

?️El PoScast 1×03 Benidorm en Festes.MP3


Entre LLetres 2×01 31 d’octubre de 2023

Els alumnes de 1r d’ESO E han elaborat històries esgarrifoses ambientades a l’institut. Si vols passar una estona terrorífica escolta-les en aquest podcast. El més important, la bona estona que s’han passat fernt-ho.

?️Podcast 2×01 Entre Lletres.MP3


EL POSCAST Noticiari Halloween 31 d’octubre de 2023

Estimats almadravers i almadraveres!!!Ja teniu ací el nou episodi d’EL POSCAST! En esta ocasió dediquem el programa al Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. Comptarem amb 2 membres de l’associació Anemona que ens explicaran la Els alumnes de tercer de DIVER ens han informat sobre les coses que passen en la nit d’ànimes amb un especial informatiu.

?️Podcast El PoScast Noticiari Halloween.MP3


EL POSCAST 1×02 Anemona 19 d’octubre de 2023

Estimats almadravers i almadraveres!!!Ja teniu ací el nou episodi d’EL POSCAST! En esta ocasió dediquem el programa al Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. Comptarem amb 2 membres de l’associació Anemona que ens explicaran la seua tasca com a grup de recolzament de malaltes de càncer de mama, amb la inestimable col.laboració de les nostres alumnes de 3rA Marla, Adara,Lola i Míriam i amb alguna sorpresa més…Esperem que vos agrade i tornem d’ací 2 setmanetes amb més Ràdio L’Almadrava!

?️Podcast 1×02 El PoScast.MP3


EL POSCAST 11 d’octubre de 2023

Estimats almadravers i almadraveres! Tenim el plaer de compartir amb vEstimats almadravers i almadraveres! Tenim el plaer de compartir amb vosaltres el primer episodi d’ EL POSCAST!! El nou programa de Ràdio L’Almadrava que vos oferirem cada 2 setmanes.Laia Mayor i Elisa Pedro presentaran aquest espai dedicat a conèixer un poc millor el nostre centre i la seua gent, sota la direcció de Vicent Garcia.Vos convidem a participar d’aquest programa que és de tots i per a totes. Si teniu coses a compartir o si coneixeu gent interessant que cal entrevistar, no dubteu de posar-vos en contacte amb nosaltres.Vos deixem amb el primer episodi de la temporada on entrevistem el nostre benvolgut company Vicent Salcedo!Esperem que us agrade!osaltres el primer episodi d’ EL POSCAST!! El nou programa de Ràdio L’Almadrava que vos oferirem cada 2 setmanes.Laia Mayor i Elisa Pedro presentaran aquest espai dedicat a conèixer un poc millor el nostre centre i la seua gent, sota la direcció de Vicent Garcia.Vos convidem a participar d’aquest programa que és de tots i per a totes. Si teniu coses a compartir o si coneixeu gent interessant que cal entrevistar, no dubteu de posar-vos en contacte amb nosaltres.Vos deixem amb el primer episodi de la temporada on entrevistem el nostre benvolgut company Vicent Salcedo!Esperem que us agrade!

[ ?️Podcast El PoScast.MP3 ]


ENTRE LLETRES 29 de juny de 2023

Els alumnes de 4t ESO desentranyen alguns aspectes rellevants de Noces de sang, de Federico García Lorca al 125è aniversari del seu naixement.

[ ?️Podcast Entre Lletres.MP3 ]


L’ESCLETXA LITERÀRIA 14 de juny de 2023

L’escletxa literària permet endinsar-te a través de la seua obertura a la literatura feta per l’alumnat de l’Almadrava. En aquests dos primers capítols trobaràs uns microrelats d’alumnat de primer B i C. Entreu i gaudiu de les històries que ens han preparat en format breu. Gràcies per escoltar-nos.

[ ?️Podcast L’escletxa literària 1×01. Per tant.MP3 ]

[ ?️Podcast L’escletxa literària 1×02. I ma mare.MP3 ]


AVAMET ESTACIÓ METEOROLÒGICA 2 de juny de 2023

Divendres passat van vindre els tècnics d’AVAMET al centre per instal·lar la nova estació meteorològica que hem adquirit gràcies als fons del  Projecte d’Investigació i Innovació Educativa El Jardí de L’Almadrava. Aprofitant la presència dels especialistes en meteorologia en el nostre institut, els companys de 1er de Bat els van fer una entrevista en la ràdio del centre per investigar un poc més sobre la matèria. Vos deixem ací el podcast i vos animem a consultar les dades de l’estació en el següent enllaç.

AVAMET Estación Meteorológica IES La Almadraba

[ ?️Podcast AVAMET.MP3 ]


VISITA A L’EMISSORA LOCAL ONDA BENIDORM 19 de maig de 2023

El 19 de maig un grup d’alumnes del centre han fet una visita a la ràdio de l’Ajuntament de Benidorm. Els tècnics de joventut els han mostrat les instal·lacions i han tingut una xarrada molt interessant amb el periodista Juanjo Vidal. Han explicat el nostre projecte radiofònic i s’ho han passat genial. Ací teniu el podcast resultant d’aquesta experiència. 

[ ?️Podcast ONDA.MP3 ]


DIA DONA MATEMÀTICA 2 de maig de 2023

Amb motiu del dia de la dona matemàtica, l’alumnat de taller de matemàtiques de tercer ha preparat un programa especial sobre la investigació que han fet respecte les aportacions de tres importants dones a les matemàtiques.

[ ?️Podcast Dia Dona Matemàtica.MP3 ]


DIA DONA MATEMÀTICA 12 de maig de 2023

Amb motiu del dia de la dona matemàtica, l’alumnat de taller de matemàtiques de tercer ha preparat un programa especial sobre la investigació que han fet respecte les aportacions de tres importants dones a les matemàtiques.

[ ?️Podcast Dia Dona Matemàtica.MP3 ]


DIA DEL LLIBRE EN FRANÇA 8 de maig de 2023

Per homenatjar el dia del llibre, els alumnes de francès de 1r batxiller han preparat una entrevista. A través del seu programa Culture et Monde, els nostres entrevistadors, Fernando i Viktoria, ens expliquen com se celebra aquest dia a França. A més, han sortit als carrers de Bécherel, anomenada com la ciutat francesa del llibre, per preguntar als lectors (Jessica, Alison, Adelin, Inés, Rabail, Cristian i Adrián) com han celebrat aquest dia i quins llibres ens recomanen.

LA JOURNÉE MONDIALE DU LIVRE ET DU DROIT DE L’AUTEUR EN FRANCE

Pour rendre hommage à la Journée du livre et du droit de l’auteur, les élèves de 1ère secondaire français ont préparé une interview. À travers leur émission “Culture et Monde”, nos enquêteurs, Fernando et Viktoria, nous expliquent comment on fête cette journée en France. En plus, ils sont descendus dans les rues de Bécherel, connue comme la ville française du livre, pour demander aux lecteurs (Jessica, Alison, Adelin, Inés, Rabail, Cristian et Adrián) comment ils ont célébré cette journée et quels livres ils recommandent

[ ?️Podcast Dia del llibre en França.MP3 ]


DIA DEL LLIBRE 23 d’abril de 2023

Alumnat i professorat han celebrat el seu particular dia del llibre amb aquest podcast on l’alumnat de 3r ens ha explicat el perquè d’aquesta diada. També trobareu recomanacions de lectures de tot tipus de professors, professores i alumnes de 2n ESO, 3r ESO i 1r de Bat del nostre centre. A més, l’alumnat de 3r C ha explicat el llibre dels fets de Jaume I i del Misteri d’Elx. Gràcies per escoltar els nostres podcasts. 

[ ?️Podcast Dia del llibre.MP3 ]


ENTREVISTA GEMMA PASQUAL 29 de març de 2023

Hui hem rebut la visita de l’escriptora Gemma Pasqual en una activitat organitzada pel departament de valencià. Un grup d’alumnes ha gaudit d’una xarrada amb l’escriptora a propòsit de les obres que han treballat a classe a 2n i 4t d’ESO. Després de l’encontre, les alumnes de 2n ESO B Adara i Lola juntament amb Adriana de 4t C li han fet una entrevista a la nostra ràdio.

[ ?️Podcast Entrevista Gemma Pasqual.MP3 ]


DIA DELS AUTORS EUROPEUS 27 de març de 2023

El dia 27 de març de 2023 vam celebrar el dia dels autors europeus. Amb motiu d’aquesta fita, el nostre alumnat ha llegit un fragment de l’obra Don Quijote de La Mancha de Miguel de Cervantes i el principi de l’obra No emprenyeu el comissari de Ferran Torrent.

El departament de Castellà ha elegit el conegut monòleg de Marcela dins l’obra del Quixot (capítol XIV de la primera part). Les aventures del gentilhome manxec són moltes vegades interrompudes per les històries d’altres personatges que formen en si mateixes una novel·la curta. En aquest cas, la pastora Marcela és acusada de ser la causant de la mort de Grisòstom, ja que aquest s’ha suïcidat perquè Marcela no li va correspondre amorosament. La pastora, però, es defensa amb un discurs molt avançat alhora que manifesta el valor de la llibertat de la dona per decidir de qui enamorar-se.

La lectura ha estat a càrrec d’alumnat de diferents nivells, des de 1r d’ESO fins a 2n de Bat a més d’una alumna d’FPB.

[ ?️ Podcast Valencia.MP3 ]

[ ?️Podcast Castellà.MP3 ]


ALUMNES D’ERASMUS 24 de març de 2023

En aquests programes, l’alumnat ens anirà relatant com van als seus programes d’Erasmus, així com les activitats que en deriven.

[ ?️Podcast ERASMUS 1.MP3 ]

[ ?️Podcast ERASMUS 2.MP3 ]


ENTREVISTA SETMANA DEL MEDI AMBIENT 21 de març de 2023

La professora Elisa Pedro i el nostre alumne Andreu ens han presentat la setmana del medi ambient organitzat pels departaments de biologia i geologia, salut ambiental i sanitària. Amb la col·laboració dels departaments d’informàtica i plàstica, també ens han presentat el concurs de fotografia ambiental. Ací teniu el podcast en què ho expliquen tot.

[ ?️Podcast Setmana Medi Ambient.MP3 ]


DIA DE LES LLENGÜES MATERNES 17 de març de 2023

El primer podcast de la història de l’Almadrava és un especial en directe simulat fet al taller organitzat el dia de les llengües maternes. La participació de l’alumnat de 1r, 2n, 3r i 1r de bat va fer possible crear un ambient agradable juntament amb el professorat implicat. A l’àudio escoltareu des de música, acudits, ficció sonora, jocs i més.

[ ?️Podcast Primera Part.MP3 ]

El primer podcast de la història de l’Almadrava és un especial en directe simulat fet al taller organitzat el dia de les llengües maternes. La participació de l’aluDesprés d’un descans ben merescut, els alumnes de 3r ESO A ens han fet un repàs de les llengües existents al nostre centre relacionades amb la música, la gastronomia i més coses.

[ ?️Podcast Segona Part.MP3 ]

A més, 3 representants de 1r d’ESO ens han explicat com funciona el joc de la fallera calavera.