PQFB JARDINERIA

PQFB JARDINERIA

PQFB JARDINERI

NOTÍCIES I ACTIVITATS DEL PQFB DE JARDINERIA

L’alumnat del PQFB de l’especialitat de jardineria no para tampoc durant aquest confinament! I per això volen dedicar aquesta secció per compartir amb nosaltres activitats, recursos i materials que estan realitzant i duent a terme a les seues cases. No s’ho perdeu perquè han fet coses molt interessants!!

CELEBRACIÓ DEL DIA DEL PLANETA

   

Mireu quin mural més bonic amb flors!!

     

O també podem construir aquesta caseta per a pardalets amb materials reciclats!

EXPERIMENTS

A més, l’alumnat està aprofitant aquestos dies des de casa per posar en pràctica els coneixements que han treballat a l’aula a través de l’experimentació i l’observació dels canvis. Per això les seues profes els han proposat alguns experiments ben curiosos com els que vos deixem a continuació!

1. ¿LES PLANTES BUSQUEN LA LLUM?

       

     

Cliqueu en la imatge per veure el vídeo de l’experiment!

I en els següents documents trobareu el material necessari per fer-lo:

    

Mireu! Ja ens arriben les imatges dels primers brots que estan naixent!

Mentre rebem més fotos de l’experiment anterior que anirem actualitzant poc a poc, les notícies no paren! Hui ens hem connectat per webex per fer una de les nostres classes «virtuals» i hem sabut quin serà el següent experiment o la següent pràctica que anem a fer! Vos la deixem a continuació, picant sobre la imatge podreu accedir a ella! Ah, i no es perdeu com d’atents estàvem tots a l’explicació:

  

L’EXPERIMENT DE L’API:

Mireu, mireu! Ja hem començat a experimentar amb els nostres talls per veure com funcionen les «venes de les plantes»! 

    

PREMI SORTEIG ECOESCOLES:

A més a més, tenim una altra notícia d’última hora!!! Un dels nostres companys ha sigut el guanyador d’un dels lots hortícoles que regalava «Ecoescoles» (d’entre els 200 que sortejaven)! Enhorabona!!

    

EXPERIMENT DE L’API (2):

Hui toca presentació de resultats! Recordeu l’experiment de l’api que encetàrem ara fa uns dies? Doncs l’alumnat ja ens envia les primeres imatges on han pogut constatar el procés d’absorció per a alimentar-se que fan les plantes! Mireu mireu, quins apis més acolorits després d’haverlos mullat amb aigua tintada:

        

A més, han enregistrat tot allò que han observat al seu registre d’experiments:

    

EXPERIMENT: ELS ESTRATS DE LA TERRA

I com cada setmana, vos volem deixar amb un nou experiment amb què aprendrem les capes i els estrats de la terra. Esperem que el gaudiu i s’animeu a fer-lo!

CLASSES EN LÍNIA: PREPARANT LA PROPERA ACTIVITAT!

6/05/2020 Hui ens hem connectat per a treballar i conéixer millor els continguts del següent tema (els estrats de la terra) i com prepararem l’activitat. La veritat que no parem, som uns treballadors!

    

 

JA ARRIBEN ELS PRIMERS RESULTATS!

11/05/2020. Recordeu el primer experiment? Sí, aquell en què plantàrem un brot en una capsa i li posàrem uns quants obstacles per veure si arribaria fins a la llum! Doncs, ho han aconseguit! Tenim la prova que els nostres brots han sortejat tots els obstacles i han buscat creixent amunt la llum del sol! 

I TAMBÉ DELS ESTRATS!

Si no parem de fer feina! També tenim ja els primers resultats de l’experiment amb els estrats, a més, hem de reconéixer la creativitats de famílies i estudiants que, han sabut adaptar els materials disponibles per a fer els seus propis experiments!

            

I ací, un vídeo en 360 graus perquè veieu els resultats (cliqueu en la imatge):

I PER A LA CLASSE DE HUI…ENS HEM REUNIT TOTS!!!

12/05/2020. Hui hem fet una classe molt especial perque ens hem reunit tots i totes, quina alegria veure’ns i seguir aprenent! En aquesta classe hem seguit investigant sobre el sòl i com d’importants són les plantes perquè aquest puga existir i perdurar! I com no podia ser d’altra manera, ja tenim un nou experiment en marxa! Esperem que ho gaudiu tant com nosaltres:

Cliqueu en la imatge per a descarregar-vos l’experiment

    

Mireu quina classe més completa!!! Enhorabona xics i xiques, esteu fent un treball enorme!!!

ELS TREBALLS D’ECOESCOLA

Ja sabeu que els dimecres estem enganxats al canal d’ecoescoles i d’entre les activitats que proposen també ens animem a fer-ne alguna! Mireu quines macetes reciclades més boniques!

JA COMENCEM A FER ELS PRIMERS PASSETS EN L’EXPERIMENT!

Ja estem pegant els primes passets en l’elaboració de l’últim experiment…ben prompte començarem a extraure els resultats!

            

 

JA TENIM MÉS RESULTATS!

18/05 Cares d’alegria i satisfacció! La veritat que els experiments estan quedant genial, i fins ara, estem podent comprovar tot el que hem après a les classes! Mireu-ho i comproveu-ho vosaltres mateixa: tenim una nova mostra dels estrats de la terra i també les primeres diferències d’entre les plantacions que creixen segons la riquesa de la terra.

            

Ens encanta veure-vos i sobretot…veure-vos així de bé!

 

ESTA SETMANA TREBALLEM LES ORQUÍDIES!!

Sabíeu que les orquídies poden disfressar-se per a sobreviure als seus depredadors? Sí, sí, com si foren els mateixos camaleons! Tot això hem après esta setmana a la classe on hem treballat un taller d’identificació d’orquídies que habiten al nostre territori. Ha sigut molt interessant i per a aquesta setmana farem una tasca de tipus artístic: pintarem cadascuna de les orquídies per aprendre les seues característiques i…si ens llencem a la piscina…podem fer una maqueta d’una d’elles!! La compartim amb vosaltres per si algú més s’anima, si la cosa ens ix bé, compartirem amb tots vosaltres les nostres maquetes!

Piqueu en aquesta imatge per accedir al material de treball sobre les orquídies:

I ací teniu les instruccions de la maqueta:

 

ORQUÍDIES I ART

Tot i que aquesta tasca era més artística, també trobem interessant compartir amb vosaltres les nostres creacions:

        

Ens arriben més orquídies acolorides! 

NOUS RESULTATS DE L’EXPERIMENT DEL SÒL I LA VEGETACIÓ!

Quina alegria tenim!!! Ens arriben noves imatges de l’evolució i els resultats obtinguts en l’experiment sobre el sòl i la importància de la vegetació i, com que una imatge val més que mil paraules, les compartim amb vosaltres perquè podeu extraure les vostres pròpies conclusions!

No vos podeu perdre tampoc el vídeo on es pot comprovar molt bé allò que hem après!!!

   

Cliqueu en aquesta imatge per veure el vídeo: 

ESTEM DE TORNADA!

Hola a totes i tots! No penseu que havíem desaparegut…les classes han seguit però el blog el teníem un poc més paradet perque, com bé sabeu, tenim el centre pates en amunt!!! Però estem ja de tornada i amb moltíssimes ganes d’ensenyar-vos nou material i tot allò que hem estat treballant aquestes dues setmanes! 

Increible com treballa aquest grup del programa, tant a les classes com en la realització dels experiments, i per això en primer lloc hi ha que felicitar-los! I seguidament, vos mostrem els treballs que realitzaren la setmana passada, quan es dedicaren de ple a crear el «seu propi hort en casa»:

                

I després, de realitzar-los sempre prenem nota d’allò que hem fet i el que estem observant per a deixar constància de la nostra observació:

A més a més, la setmana passada també tinguérem una classe on treballàrem tot allò relacionat amb els insectes i la seua relació amb l’ecosistema:

Ací podeu descarregar-vos el material d’estudi que no se’l podeu perdre perque és molt interessant:

Però açò no acaba ací! Esta setmana ens han estat arribant més imatges del treball que estan realitzant tots ells i elles a les seues cases:

            

Quin goig veure’ls treballar tan a fons!

I per últim, la classe de hui, per la qual els hem de tornar a felicitar perque deveres que estaven molt atents a com l’efecte hivernacle actua sobre el nostre planeta. Per cert, aquesta setmana a casa treballarem precisament sobre aquest tema, l’efecte hivernacle:

Podeu descarregar-vos el material ací:

ELS INSECTES

Ja arriben les primeres imatges del treball realitzat al voltant dels insectes i el seu ecosistema! La veritat que li ha quedat molt bé i és un element decoratiu ben senzill de fer!

                    

RECURSOS

RECURSOS

ELS NOSTRES RECURSOS

1. DOSSIER PARCS I NATURA A CASA

 

2. DOSSIER «PREPARA EL TEU SPA A CASA!!»

 

3. GUÍA «LOS BICHOS DE TU ENTORNO»

Documento muy interesante y funcional para la identificación de insectos de nuestro entorno. 

 

PQFB JARDINERIA

NOTÍCIAS Y ACTIVIDADES DEL PQFB DE JARDINERIA

¡El alumnado del PQFB de la especialidad de jardinería no para tampoco durante este confinamiento! Y por eso quieren dedicar esta sección para compartir con nosotros actividades, recursos y materiales que están realizando y llevando a cabo en sus casas. No se lo pierdan porque han hecho cosas muy interesantes!!

CELEBRACIÓN DEL DIA DEL PLANETA

Mirar que mural más bonito con flores!!

    

O también podemos construir esta casita para pájaros con materiales reciclados!

EXPERIMENTOS

Además, el alumnado está aprovechando estos días desde su casa para poner en práctica los conocimientos que han trabajado en el aula a través de la experimentación y la observación de los cambios. ¡Por eso sus profes les han propuesto algunos experimentos curiosos como los que os dejamos a continuación!

1. LAS PLANTAS BUSCAN LA LUZ?

    

    

Haga clic en la imagen para ver el vídeo del experimento!

Y en los siguientes documentos encontrará el material necesario para hacerlo:

Icono de Validado por la comunidad

¡Mirad! ¡Ya nos llegan las imágenes de los primeros brotes que están naciendo!

Mientras recibamos más fotos del experimento anterior que iremos actualizando poco a poco, ¡las noticias no paran! ¡Hoy nos hemos conectado por webex para hacer una de nuestras clases «virtuales» y hemos sabido cuál será el siguiente experimento o la siguiente práctica que vamos a hacer! ¡Os la dejamos a continuación, picando sobre la imagen podréis acceder a ella! Ah, y no se pierdan lo atentos que estábamos todos en la explicación:

EXPERIMENTO DEL PINO:

¡Mirad, mirad! ¡Ya hemos empezado a experimentar con nuestros cortes para ver cómo funcionan las «venas de las plantas»!

    

PREMIO SORTEO ECOESCOLES:

Además, tenemos otra noticia de última hora! ¡Uno de nuestros compañeros ha sido el ganador de uno de los lotes hortícolas que regalaba «Ecoescuelas» (de entre los 200 que sorteaban)! Enhorabuena!!

    

EXPERIMENTO DEL PINO (2):

¡Hoy toca presentación de resultados! ¿Recuerda el experimento del apio que empezamos hace unos días? ¡Pues el alumnado ya nos envía las primeras imágenes donde han podido constatar el proceso de absorción para alimentarse que hacen las plantas! Mirad, qué apis más coloreados después de haberlos mojado con agua tintada:

        

Además, han grabado todo lo que han observado en su registro de experimentos:

    

EXPERIMENTO: LOS  ESTRATOS DE LA TIERRA

Y como cada semana, queremos dejarnos con un nuevo experimento con el que aprenderemos las capas y los estratos de la tierra. ¡Esperamos que lo disfrute y se anime a hacerlo!

CLASES EN LÍNEA: PREPARANDO LA SIGUIENTE ACTIVIDAD!

6/05/2020 Hoy nos hemos conectado para trabajar y conocer mejor los contenidos del siguiente tema (los estratos de la tierra) y cómo prepararemos la actividad. ¡La verdad que no paramos, somos unos trabajadores!

    

YA LLEGAN LOS PRIMEROS RESULTADOS!

11/05/2020. ¿Recuerda el primer experimento? Sí, aquél en el que plantamos un brote en una caja y le pusimos unos cuantos obstáculos para ver si llegaría hasta la luz! ¡Pues lo han conseguido! ¡Tenemos la prueba de que nuestros brotes han sorteado todos los obstáculos y han buscado creciendo arriba la luz del sol!

Y TAMBIÉN DE LOS ESTRATOS!

¡Si no paramos de trabajar! También tenemos ya los primeros resultados del experimento con los estratos, además, debemos reconocer la creatividad de familias y estudiantes que, ¡han sabido adaptar los materiales disponibles para hacer sus propios experimentos!

            

Y aquí, un vídeo en 360 grados para que veáis los resultados (clica en la imagen):

Y PARA LA CLASE DE HOY…NOS HEMOS REUNIDO TODOS!!!

12/05/2020. Hoy hemos dado una clase muy especial porque nos hemos reunido todos y todas, ¡qué alegría vernos y seguir aprendiendo! ¡En esta clase hemos seguido investigando sobre el suelo y lo importantes que son las plantas para que éste pueda existir y perdurar! Y como no podía ser de otra manera, ¡ya tenemos un nuevo experimento en marcha! Esperamos que lo disfrute tanto como nosotros:

Clica en la imagen para descargaros el experimento

    

¡Mirad qué clase más completa! Enhorabuena chicos y chicas, está haciendo un trabajo enorme!!!

LOS TRABAJOS DE ECOESCUELA

¡Ya sabéis que los miércoles estamos enganchados al canal de ecoescuelas y entre las actividades que proponen también nos animamos a hacer alguna! ¡Mirad qué macetas recicladas más bonitas!

YA COMENZAMOS A HACER LOS PRIMEROS PASOS DEL EXPERIMENTO! 

Ya estamos pegando los delgados pasitos en la elaboración del último experimento…¡bien pronto empezaremos a extraer los resultados!

            

YA TENEMOS MÁS RESULTADOS!

18/05 ¡Caras de alegría y satisfacción! ¡La verdad que los experimentos están quedando genial, y hasta ahora, estamos pudiendo comprobar todo lo que hemos aprendido en las clases! Miradlo y compruébelo usted mismo: tenemos una nueva muestra de los estratos de la tierra y también las primeras diferencias de entre las plantaciones que crecen según la riqueza de la tierra.

            

Nos encanta veros y sobre todo… ¡veros así de bien!

ESTA SEMANA TRABAJAMOS LAS ORQUÍDIAS!!

¿Sabías que las orquídeas pueden disfrazarse para sobrevivir a sus depredadores? ¡Sí, sí, como si fueran los mismos camaleones! Todo esto hemos aprendido esta semana en la clase donde hemos trabajado un taller de identificación de orquídeas que habitan en nuestro territorio. Ha sido muy interesante y para esta semana haremos una tarea de tipo artístico: pintaremos cada una de las orquídeas para aprender sus características y…si nos tiramos a la piscina…¡podemos hacer una maqueta de una de ellas! ! ¡La compartimos con vosotros por si alguien más se anima, si la cosa nos sale bien, compartiremos con todos vosotros nuestras maquetas!

Picar en esta imagen para acceder al material de trabajo sobre las orquídeas:

Y aquí tiene las instrucciones de la maqueta:

ORQUÍDEAS Y ARTE

Aunque esta tarea era más artística, también encontramos interesante compartir con vosotros nuestras creaciones:

        

Nos llegan más orquídeas acoloridas !

NUEVOS RESULTADOS DEL EXPERIMENTO DEL SOL Y LA VEGETACIÓN!

¡Qué alegría tenemos!!! ¡Nos llegan nuevas imágenes de la evolución y los resultados obtenidos en el experimento sobre el suelo y la importancia de la vegetación y, como una imagen vale más que mil palabras, las compartimos con vosotros porque puede extraer sus propias conclusiones! No se puede perder tampoco el vídeo donde se puede comprobar muy bien lo que hemos aprendido!!!

Clicar en esta imagen para ver el video:

ESTAMOS DE VUELTA !

¡Hola a todas y todos! No pensáis que habíamos desaparecido…las clases han seguido pero el blog lo teníamos un poco más paradito porque, como bien sabéis, tenemos el centro patas arriba!!! ¡Pero estamos ya de vuelta y con muchísimas ganas de enseñarles nuevo material y todo lo que hemos estado trabajando estas dos semanas!

¡Increíble cómo trabaja este grupo del programa, tanto en las clases como en la realización de los experimentos, y por eso en primer lugar hay que felicitarlos! Y seguidamente, os mostramos los trabajos que realizaron la semana pasada, cuando se dedicaron de lleno a crear «su propio huerto en casa»:

                

Y después, de realizarlos siempre tomamos nota de lo que hemos hecho y lo que estamos observando para dejar constancia de nuestra observación:

Además, la semana pasada también tuvimos una clase donde trabajamos todo lo relacionado con los insectos y su relación con el ecosistema

Aquí puede descargarse el material de estudio que no se lo puede perder porque es muy interesante:

¡Pero esto no acaba aquí! Esta semana nos han estado llegando más imágenes del trabajo que están realizando todos ellos y ellas en sus casas:

            

¡Qué gozo verlos trabajar tan a fondo! Y por último, la clase de hoy, por la que debemos volver a felicitarles porque verdades que estaban muy atentos a cómo el efecto invernadero actúa sobre nuestro planeta. Por cierto, esta semana en casa trabajaremos precisamente al respecto, el efecto invernadero:

Podéis descargaros el material aquí:

LOS INSECTOS

¡Ya llegan las primeras imágenes del trabajo realizado en torno a los insectos y su ecosistema! ¡La verdad que le ha quedado muy bien y es un elemento decorativo sencillo de hacer!