“Alcem el vol coeducant 2M”

El 2 de maig se celebra el Dia Internacional contra el Bullying o l'Assetjament Escolar, amb l'objectiu de conscienciar sobre el risc del mateix entre la població infantil i juvenil a nivell mundial, així com buscar els mecanismes per poder evitar este mal, que hui, s'ha convertit en un terrible perill.

La data va ser establida per associacions de famílies i diverses organitzacions no governamentals per a conscienciar sobre els riscos de l'assetjament escolar i els mètodes per a previndre i evitar la violència en els centres escolars, i per a establir un protocol d'actuació davant casos d'este tipus (com a símbol mundial s'ha establit l'ús d'un llaç color porpra com a representació aquesta causa). D'acord amb estudis realitzats per UNICEF, se sap que un alt percentatge de criatures a tot el món pateix d'assetjament escolar. Una de cada tres, és víctima d'este mal social.

El Bullying o assetjament escolar és la manera de comportar-se o dirigir-se a una altra persona ja siga de manera verbal o física, causant un mal temporal o permanent en la víctima. És un tipus de fustigació reiterativa d'una o més persones cap als seus semblants, en els quals la persona pateix d'amenaces, intimidació, manipulació i inclusivament, agressions físiques.

El ciberassetjament és una forma de bullying molt freqüent, en l'actualitat, el ciberassetjament està a l'ordre del dia. Es pot veure amb preocupació com la taxa de suïcidis augmenta de manera vertiginosa en molts països i sense que les famílies i la societat puga fer res sobre aquest tema.

https://aepae.es/campana-acoso-escolar-mata

El telèfon 900 018 018, xat i formulari webEnllaç extern, s’obri en una finestra nova (accesible també per a persones que tenen discapacitat) són una ferramenta indispensable en la lluita contra l’assetjament escolar.

https://pdabullying.com/es/resource/campana-todos-contra-el-acoso-escolar

https://pdabullying.com/uploads/2019/04/Model-Tipificacio.pdf

Descàrrega.