Proyecto ApS: una metodología didáctica activa muy potente.

El pasado 1 de febrero el grupo de alumnos de 2° de integración social, pusimos en práctica nuestro proyecto de aprendizaje-servicio realizado en el módulo de empresa e iniciativa emprendedora. En él hemos trabajado las habilidades sociales en la adolescencia.

En esta sesión en concreto trabajamos la autoestima con el alumnado de primero de la ESO del IES Pare Vitoria de Alcoy.

Hemos quedado muy satisfechas con los resultados de la dinámica llevada a cabo, y quedamos agradecidas con la implicación del alumnado y del centro con el proyecto y por habernos dado la oportunidad de realizarlo, permitiéndonos poner en práctica conocimientos adquiridos durante nuestra formación como integradoras sociales.

Y para más info se puede consultar la reseña que se hizo en el mismo centro:

Sense Fronteres

El passat divendres dia 17 de febrer, en relació a les jornades “Sense Fronteres”, el departament d’administració va organitzar una xerrada.

Vam rebre la visita al nostre centre de Mariola i Andrea, coordinadores de Pangea a Alcoy.

Van realitzar una xerrada al saló d’actes on van explicar al nostre alumnat de Gestió Administrativa i d’Assistència a la direcció quina és la tasca de l’organització (informen, assessoren i orienten al col·lectiu de persones immigrants) i quin és el procés pel qual passen aquelles persones immigrants al nostre país, des que arriben fins que poden incorporar-se al món laboral (en l’àmbit administratiu).

També vam comptar amb el testimoni de dues persones (Karen i ) que van contar en primera persona tot el que van haver de viure per a la seua regularitat administrativa.

El nostre alumnat es va poder assabentar tant de la part administrativa com de la part humana en aquestes intervencions.
Agraïm la visita i el treball desinteressat de les coordinadores.

Simulació d’una Selecció de Personal

Els alumnes del cicle de grau mitjà Serveis Comercials de l’IES Cotes Baixes han realitzat una activitat extraescolar amb els alumnes de Gestió Administrativa del nostre Centre. L’activitat extraescolar consistia en participar en un procés de selecció de personal simulant una empresa amb necessitat de contractar un Representant de Comerç.

Els alumnes de Gestió administrativa, socis d’una empresa simulada dedicada a la confecció i venda de roba interior anomenada ÉLÉGANCE UNDERWEAR, S.L.S. necessitaven, per al seu negoci en plena expansió, un representant de comerç o comercial. A l’oferta d’ocupació va contestar en el seu moment l’alumnat de Serveis Comercials enviant per correu electrònic una carta de presentació individual al costat del seu curriculum vitae.

El procés va culminar en una entrevista de treball dirigida a cada candidat on es valorava o buscava la millor candidatura. Al mateix temps els dos cicles formatius havien de superar un examen de selecció informàtic i tipus test. Durant el transcurs de l’activitat, tot l’alumnat va gaudir d’un esmorzar d’empresa en les instal·lacions del Restaurant L’Assaig del CIP FP Batoi, amb la participació del Cicle Formatiu de Grau mitjà de Serveis de Restauració.

L’objectiu de l’activitat era clar, l’alumnat es va entrenar per a poder superar amb èxit les pròximes entrevistes de treball que els oferirà la vida real.

Alguns dels consells que van aprendre el nostre alumnat va ser:

  • La conveniència de realitzar una investigació prèvia de l’empresa
  • Pensar en possibles preguntes que et poden fer en l’entrevista i portar preparades les respostes.
  • Deixar que la persona entrevistadora marque el ritme
  • Parar atenció i contestar amb claredat
  • Mostrar els nostres punts forts
  • Somriure, amabilitat i ser educat

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies