Sense fronteres: Cultura internacional

Basats en l’activitat de creació de menús de cuina internacional per part de l’alumnat del CFGM de Cuina i Gastronomia i més en concret en la investigació que estos alumnes havien de fer de cadascun dels països treballats, es van muntar una sèrie d’exposicions sobre la cultura gastronòmica d’estos. La col·laboració per part del grup d’Animació Sociocultural i Turística i viceversa, va venir amb el treball per part d’este grup dels mateixos països enfocant-los en la cultura, jocs, balls típics i llocs d’interès turístic i fent exposicions, jocs, etc amb l’alumnat de cuina.

Tot açò va ser farcit amb la participació com a comensals d’un dels menús oferts, en concret, van participar del menú basat en la cultura japonesa i coreana.

Esta activitat ha sigut molt interessant ja que ha permès poder intercanviar part d’allò que es fa amb un altre cicle formatiu i obrir ments amb tot l’alumnat independentment del cicle formatiu que estiguin cursant.

El Calderón, un espai amb una llum especial.

El dimecres 1 de març, el grup de Tasoct va visitar les instalacions del teatre Calderón d’Alcoi. De la mà de la seua directora, Pepa Miralles, vam recòrrer els camerins, la caixa escènica, el foso… Tot un plaer i una oportunitat única amb una mestra de l’escena. 

A més, a més, amb Lluís, el tècnic d’il-iluminació, vam poder apreciar la importància q té la llum en  l’escenari per transmetre el missatge i les emocions al públic. 

Un matí per conèixer i valorar el teatre en tots els seus gèneres.

Visita al C.E.E. Sanchis Banús i CIJ d’Ibi

El cicle d’Animació Sociocultural i Turística (TASOCT) va visitar el 28 de febrer el col·legi d’educació especial Sanchis Banús de la mà de Juan Miguel Hípola, el seu director. Vam disfrutar del temps amb alumnat de diferents classes. Vam parlar  amb ells i elles sobre els seus entreteniments, quines activitats feien en el col·legi… i vam pintar una primavera diversa en un mural compartit. Sense oblidar-nos de les cançons i els balls per presentar-nos i despedir-se.

Per a completar la jornada, res millor que escoltar dos grans professionals del Centre d’Informació Juvenil d’Ibi, Rafa Garrido i Miguel Ángel Castellar. Ens van explicar els seus interessants i innovadores iniciatives per a informar i dinamitzar als joves del municipi. Finalment, vam visitar el Casal de la Joventut. Un espai per a ells i elles, que podria ser un exemple per a molts municipis que no compten amb aquestes instal·lacions.

Jornada d’orientació per a l’alumnat d’auxiliar d’infermeria

El dimarts 28 de febrer es va fer al saló d’actes del CIPFP Batoi, una jornada d’orientació professional i educativa a l’alumnat de segon d’Auxiliar d’Infermeria. A la jornada es va parlar de les eixides professionals, tant a l’àmbit privat com públic, del Tècnic en Auxiliar d’Infermeria. També es va orientar a l’alumnat en els diferents CFGS de la Familia sanitària als que poden accedir. La jornada va ser feta pels tutors/tutores d’FCT del cicle de TCAI.

Elaboració i proposta de menús de diversos països

Emmarcat dins de la programació de “Productes Culinaris”, mòdul de segon del Cicle Formatiu de Cuina i Gastronomía, s’ha de treballar cuina internacional. Integrant estos continguts amb el projecte UNESCO “ Sense fronteres = obrint ments” hem elaborat cinc menús temàtics internacionals. El primer que vam elaborar va ser un bufet basat en la gastronomia dels Estats Units. Després vam fer un menú basat en la gastronomia de Perú. Més avant vam preparar un menú basat en la gastronomia del nord de França i Flandes. Vam continuar amb un menú bufet basat en la gastronomia del Japó y Corea
i, per últim, vam fer un menú basat en la cuina del Marroc. Estos menús van ser menús creatius, es a dir, van ser els alumnes els que van investigar les gastronomies dels països i, a partir d’estes, van muntar els menús.

L’activitat va ser molt enriquidora ja que els alumnes han d’adaptar els seus sabers i pensaments a la cultura de cada un dels territoris treballats.

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies