I Setmana Salut Mental

Els passats dies 18, 19 i 20 d’octubre, part de l’alumnat i professorat del CIPFP Batoi vam tindre el plaer de participar en totes les activitats proposades amb motiu de la celebració de la I Setmana de la Salut Mental d’Alcoi.

Esta setmana per la salut mental, amb el lema “som igual de diferents”, ha sigut organitzada pels diferents recursos sanitaris i sociosanitaris implicats en l’atenció de persones amb problemes de salut mental de la nostra àrea de salut (Departament de Salut, SASEM, Ajuntament d’Alcoi, CEEM, IVASS, CRIS, Habitatges Tutelats, Creu Roja Alcoi) per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental.

Alumnat de diferents Cicles Formatius de la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, en qualitat d’estudiants d’estos cicles i futurs professionals d’atenció a este col·lectiu, vam ser convidats a participar activament de la I Setmana de la Salut Mental. Una gran oportunitat per a mostrar la nostra solidaritat i cooperació en el treball amb este col·lectiu i la defensa dels seus drets, complementant així la formació de l’alumnat mitjançant el contacte directe amb la realitat del sector, persones usuàries dels serveis, professionals dels recursos d’atenció, infraestructures específiques i comunitàries, etc.

El dimecres 18 va participar un grup de 1r del Cicle Formatiu d’Atenció a Persones en Situació de Dependència en el campionat de petanca, en les instal·lacions pròximes al parc i col·legi El Romeral. El dijous 19 van ser 1r i 2n del C.F. d’Animació Sociocultural i Turística els qui van participar en el campionat de futbol sala en el poliesportiu de Caramanxel, en equips mixtos, amb molt d’entusiasme tant en el joc com en l’animació. Finalment, un grup de 1r del C.F. d’Integració Social va participar en la Marxa per la Salut Mental, recorrent des de la Plaça d’Espanya fins al CEEM Mossen Cirilo, on van tindre lloc el lliurament de premis, concerts, lectura de manifest, i picaeta de comiat.

Agraïm a totes les persones implicades les experiències viscudes en estos tres dies, per al CIPFP Batoi és un honor participar d’esta manera, mostrar la nostra solidaritat en la defensa de drets de les persones amb problemes de salut mental, i contribuir a la formació i desenvolupament de professionals des del compromís i la justícia social.

Vos deixem a continuació l’enllaç al manifest estatal 2023 per la Salut Mental (https://consaludmental.org/sala-prensa/manifiesto-del-dia-mundial-de-la-salud-mental-2023/), i un parell de publicacions de premsa i l’IVASS sobre esta setmana (https://www.alcoi23.com/2023/10/20/exito-de-la-i-semana-de-la-salud-mental-de-alcoi/https://www.ivass.gva.es/es/Actualitat/Actualitat-detall.html?name=CEEMAlcoi_Dia_Salut_Mental)