Jornades “Aules Transformadores”

La ciutat d’Alcoi ha sigut l’escenari de les inspiradores jornades “Aules Transformadores“, que han congregat a professorat de totes les etapes educatives pre-universitàries, i per suposat a docents del CIP FP Batoi. Durant els dies 12 i 13 de maig, s’han explorat les metodologies actives, els espais flexibles i l’ús adequat i positiu de les tecnologies en l’àmbit educatiu. 
 
La ponència marc va estar a càrrec d’Ana Hernández, professora de l’Institut Julio Verne a Madrid. La seua presentació sobre les aules de portes obertes i el professorat va captivar a l’audiència. Ana va compartir la seua valuosa experiència i estratègies per a crear entorns d’aprenentatge basats en la codocencia i el treball col·laboratiu, tant de l’equip docent com de l’alumnat, on s’aconsegueix un aprenentatge integrat i relacionat de diferents àmbits. 
 
A més de les ponències, es van dur a terme una sèrie de tallers pràctics que van abordar diverses temàtiques, com la robòtica educativa, la intel·ligència artificial a l’aula transformadora, els espais flexibles i les aules transformadores en el metaverso, entre altres. Aquests tallers van permetre als participants experimentar de primera mà com aquestes eines i enfocaments pedagògics poden revolucionar la dinàmica a l’aula i potenciar l’aprenentatge actiu i creatiu. 

En l’acte de cloenda, la directora del CEFIRE d’Alcoi va agrair la participació dels assistents i també de les persones organitzadores, fent menció especial de l’alumnat dels cicles formatius de Serveis de Restauració i de Cuina i Gastronomia del CIPPF Batoi que van preparar els coffee breaks.

 
A més d’oferir un espai d’aprenentatge, aquestes jornades també van brindar una oportunitat inavaluable d’intercanvi d’idees i establiment de xarxes col·laboració. Els assistents van compartir les seues experiències, desafiaments i millors pràctiques, enfortint així una comunitat d’aprenentatge compromesa amb la transformació educativa.