El viatge de Tirisiti i Tereseta

Després de dos anys d’aturada obligatòria per la situació sanitària esdevinguda, el Cicle Superior d’Animació Sociocultural i Turística torna a rependre – ja en la seva quarta edició – el projecte “El viatge de Tirisiti i Tereseta”. 
Aquest projecte  és una proposta de dinamització dels nadals alcoians, destinada fonamentalment als xiquets i xiquetes de les escoles públiques El Romeral, Sant Vicent, Miguel Hernández i Horta Major.  Els infants convidats a viatjar amb Tirisiti i Tereseta, un total de 200 xiquetes i xiquetes, cursen 2n de primària.  Però també hem tingut més convidats i convidades: persones amb diversitat funcional de la residència de Gormaig, i de l’ Asociación per a la Integració del Niño (AIN), amb un total de 50 participants. El projecte “El viatge de Tirisiti i Tereseta”, planificat i desenvolupat en la seva gran majoria pel Cicle Superior d’Animació Sociocultural i Turística, compta amb la col.laboracio del cicle de grau mitjà, Atenció a Persones en Situació de Dependència, per tal de dinamitzar a les persones amb diversitat funcional, i també amb la col·laboració del Departament d’Hosteleria i Cuina, que ens han endolcit l’activitat principal. 
Aquest projecte esdevé una activitat d’aprenentatge molt enriquidora per a l’alumnat, ja que a més d’idear el “destí” i companys de viatge de Tirisiti i Tereseta (enguany el Polo Nord, amb Mamá i Papá Noel, pingüins, elfes, renos, esquimals…) les tasques per a poder posar en marxa aquest projecte han segut molt nombroses: crear l’ambientació i decoració de tots els espais implicats,  llistar i comprar materials ajustant-se al pressupost, preparar disfresses,  pensar i elaborar el material necessari per als  tallers de les xiquetes i els xiquets, temporalitzar adequadament totes les activitats, etc… 
A més a més,  el projecte i la seva intervenció té dues parts diferenciades: una primera part on l’alumnat del cicle de TASOCT acudeix a les quatre escoles públiques participants en el projecte, per tal de realitzar un teatret interactiu i motivador de cara a l’activitat principal.  I una segona part,  on els xiquets i xiquetes d’aquestes escoles acudeixen al CIP FP BATOI a participar de l’event principal, realitzar un fabulós viatge amb Tirisiti i Tereseta!!!. 
Un viatge amb moltes sorpreses, jocs, tallers…i sobre tot molta il.lusio. Una il.lusio compartida amb les persones procedents de Gormaig i AIN. Vos passem a continuació una galeria de fotos i vídeos per tal d’il.lustrar aquest projecte. El Cicle Superior d’Animació Sociocultural i Turística i el Cicle de Grau Mitjà d’Atenció a Persones en situació de dependència vos desitja BON NADAL!!!