Cicle de conferències CSIC. Un paseig per les matemàtiques

En tots els sistemes educatius del món les matemàtiques són una de les matèries centrals, perquè es valora tant el seu valor formatiu com les seues múltiples i insospitades aplicacions. No obstant això, “les mates” no solen ser una de les assignatures més populars i una gran part de la població creu que les matemàtiques poc tenen a veure amb la seua vida de tots els dies.

Aquest cicle sorgeix de la convicció que la cultura matemàtica és una necessitat social. En les seues sis etapes, aquest passeig convidarà a reflexionar, sense necessitat d’un bagatge tècnic previ, sobre la ubiqüitat de les matemàtiques, sobre contradiccions lògiques, sobre la nostra percepció de l’atzar o sobre la presència de les matemàtiques en l’art. També es consideraran dues aplicacions d’actualitat, com són la propagació de les pandèmies i la seguretat en les nostres relacions a través de la xarxa.

¿Para qué sirven las matemáticas?
Manuel de León · Instituto de Ciencias Matemáticas (CSIC)
Jueves 7 de octubre de 2021, a las 19 h

Paradojas matemáticas
Marta Macho-Stadler · Universidad del País Vasco
Jueves 14 de octubre de 2021, a las 19 h

Ciegos ante el azar
Jesús Sanz Serna · Universidad Carlos III
Jueves 21 de octubre de 2021, a las 19 h

Matemáticas y arte
Olga Gil Medrano · Universitat de València
Jueves 11 de noviembre de 2021, a las 19 h

Modelos matemáticos de epidemias
Juan José Nieto Roig · Universidad de Santiago de Compostela
Jueves 18 de noviembre de 2021, a las 19 h

Las matemáticas de la ciberseguridad
Vanesa Daza · Universitat Pompeu Fabra
Jueves 25 de noviembre de 2021, a las 19 h

Ciclo de conferencias organizado por la Casa de la Ciència del CSIC en València. Todas las charlas tendrán lugar los jueves señalados a las 19 horas en la Casa de la Ciència (C/ Bailía, 1, València) y serán retransmitidas en directo en nuestro canal de YouTube: https://www.youtube.com/casadelacienciacsicvalencia. Para asistir presencialmente, debido a las restricciones de aforo, escriba por favor un correo a casadelacienciavalencia@dicv.csic.es. Puede descargar el cartel del ciclo en Un paseo por las matemáticas.

f