PRI6. Eixida amb bicicleta per el terme de Vila-real

Vila-real, 9 de juny de 2021

Un curs més, amb el paréntesi del 2020  que no es va podre realitzar a causa del confinament, l’alumnat de PRI6 ha realitzat l’eixida en bici que cada any des de l’àrea d’educació física s’organitza per als cursos de PRI6, sempre amb la col·laboració dels i les tutores i aquest curs també amb la participació de Marc i Pasqual, mestres d’Educació Física en pràctiques que ens han acompanyat des del febrer fins final de curs.Durant les últimes setmanes i a l’àrea d’educació física s’ha realitzat una unitat didàctica referent a l’ús de la bicicleta i a l’Educació Vial. Com activitat final de la unitat i contant, com sempre, amb la col·laboració de la Policia Local i de Protecció Civil Vila-real, hem realitzat una eixida en bici pel terme del poble.

Cap a les 9.15h hem eixit des del centre pel carrer Enric Valor per incorporar-nos a l’Av. Castelló fins la rotonda de «La papallona» i per el carrer Riu buscar el camí vell de Vila-real a Onda. Hem seguit per ell, creuant el camí Ermita per desviar-nos pel camí Molí Paquero i tornant al camí d’Onda creuant el pont de l’autopista. Després de passar per davant «La Florida» ens hem desviat per arribar a la Llum de Tol, on hem fet una paradeta per explicar que era una de les primeres centrals hidroelèctriques del poble i que encara està en funcionament.

Després de pujar l’empinada rampa, hem tornat desfent camí fins el termet per esmorzar, agarrar forzes, fer-nos la tradicional foto a les escales de l’ermita i visitar la platja fluvial del Millars, i pel camí Ermita i la Senda dels Atrevits per tornar al col·legi. Uns 15 km d’entretinguda ruta acompanyats dels i les companyes d’escola.

Des del centre agraïm la col·laboració de la Policia Local, que amb dos vehicles tot terreny ha acompanyat durant tot el camí, donant seguretat a l’activitat, i Protecció Civil Vila-real que a més de donar suport sanitari en casa d’algun incident, també ha fet de «cotxe granera» per si sorgia algun imprevist al camí. Cal mencionar que tota la ruta ha transcorregut sense cap tipus d’incident de gravetat, un parell de rascades amb els plats i un parell de relliscades, casi tots i totes han aguantat perfectament la ruta.

Sense la participació del suport rebut per Policia, Protecció Civil i Creu Roja, no s’hauria pogut realitzar aquesta activitat que de curs en curs anem repetint, intentant que el nostre alumnat, a més de fer activitat física saludable, continue assolint els objectius de l’educació vial.

Ací teniu un xicotet video de l’activitat i un extens àlbum de fotos, gentilesa de José i Rosa ,que ens ha acompanyat ajudant al desenvolupament de l’activitat

 

Cliqueu a la imatge o a l’enllaç per veure el resum fotogràfic de l’activitat

També us deixem el track de la ruta

I com no, el fantàstic video