Pla Director per a la Convivència i Millora de la Seguretat en els Centre Educatius

Vila-real, 11 de gener de 2019

Al llarg del primer trimestre d’aquest curs, l’alumnat de PRI6 ha participat al programa «Ciberexpertos», dins de les accions plantejades al Plan Director para la Convivencia y Mejora de la Seguridad en los centros escolares y sus entornos, que el Ministeri de l’Interior i en concret mitjançant la Policia Nacional, i en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, s’ofereixen als centres educatius d’Educació Primària i Secundaria, programa al qual el centre ha participat al llarg dels últims cursos i que ho continuarà fent mentre ens els plantegen
 
Els objetius fonamentals d’aquesta acció són:

  • Realitzar activitats dirigidas a l’ús segur d’internet, especialment les xarxes socials
  • Sensibilitzar i formar per minimitzar els riscos que els i les menors poden trobar en l’ús quotidià de les TIC
  • Apropar als i les menors, i el seu entorn educatiu i familiar, l’ús de ferramentes que li faciliten una navegació més segura
  • Capacitar als nostres xiquets i xiquetes, en l’adquisició d’habilitats per a una comunicació més segura a les xarxes socials
  • Concienciar als i les menores de la importància d’una bona gestió de la privacitat online i offlinent a l’entorn escolar al que conviuen actualment.

 
El tema les noves tecnologies i els seus possibles usos han de ser punts forts on docents i famílies hem de prestar especials atenció, ja que cada vegada s’avancen les edats del seu ús, moltes vegades amb desconeixement dels riscos que poden portar un mal ús.

Dins de les accions també es va realitzar a l’octubre una sessió per a pares i mares, que va resultar molt interessant i profitosa.

Les accions d’aquest curs han finalitzat amb l’entrega a l’alumnat dels seus merescuts carnet que els acredita com a Ciberexperts.


 
Des del centre volem agraïr l’esforç de la Policia Nacional per participar en aquestes xarrades, sobretot les dirigides a l’alumnat, als quals segur que els han sigut molt profitoses per comprovar que a més de docents i famílies, estan les forces i cossos de seguretat de l’estat per vetllar per la seua seguretat.