Fira de Santa Caterina 2023

-

Divendres 24 de novembre de 2022

Cada darrer diumenge del mes de novembre, celebrem una de les tradicions més arrelades al nostre poble, la Fira de Santa Caterina, mercat popular amb més d'un segle d'antiguitat, amb una gran força comercial i de participació.

En el seu origen, a mitjans del segle XIX, era un porrat de preparació del Nadal en el que, a més de la venda dels productes derivats de la matança dels porcs, motiu pel qual ha estat coneguda de manera col·loquial com fira de la llonganissa, es posaven a l'abast dels compradors dolços, torrons, fruits secs, alguns productes artesanals i menudes joguines per als xiquets.

Teniu a https://vilapedia.wikis.cc/wiki/La_fira_de_Santa_Caterina tota la informació sobre els seus origens.

Des de l'escola celebrem aquesta tradició tan vila-realenca el divendres abans de la fira.

En aquesta celebració, obrim el centre per a que les famílies ens puguen acompanyar.

Al pati central de l'Edifici d'Educació Primària, tant l'alumnat d'Educació Primària com els d'Educació Infantil, han pogut visitar la nostra particular fira muntada al pati de l'escola. Al llarg de les últimes setmanes, a les classes de arts&crafts, xiquetes i xiquets han confegit diferents manualitats, les quals es venen a les paradetes, ateses per els i les companyes de PRI6. Cada manualitat teniua un preu de 0,50€, i cada alumne/a podia adquirir un màxim de 2 tíquets, de forma que després de fer les corresponents ullades a les paradetes, han pogut comprar el que més els ha agradat. Tot el benefici econòmic es destina per al viatge fi de curs de l'alumnat de PRI6.

Fetes les pertinents compres, hem berenat xocolate calentet i un troç de coca, gentilesa de Sercole, l'empresa responsable de l'explotació del menjador escolar, que també ha col.laborat aportant les castanyes que Rafa ha torrat al llarg de tot el matí.

Moltes gràcies a l'AMPA del centre i a SERCOLE per la seua ajuda i col·laboració!!!!