PRI2. Visita assut

Vila-real, 23 de març 2023

Després d'uns cursos d'absència a aquesta activitat, l' alumnat de PRI2 visita l'assut, al paratge de l'Ermita de la Mare de Déu de Gràcia.

Hem conegut el funcionament de l'assut i veure com vivia abans l'assuter, com era ser el seu dia a dia i totes les tasques que realitzava.
També han vist un documental amb la història de l'assut del nostre poble i tot el relacionat amb ell, han vist el riu Millars, els coneguts ‘matxos' i tota la zona de l'ermita.

Sens dubte, ha segut una experiència molt enriquidora i divertida, en la que l'alumnat ha adquirit nocions bàsiques del sistema de reg a Vila-real, tant antigament com en l'actualitat i l'aprofitament d'aigua del riu Millars. També se'ls ha fet entrega per treballar a l'aula el el nou "Quadern de reg" de la Comunitat de Regants, elaborat per les il·lustradores locals Laulauenlaseuatinta.

Aquesta activitat forma part de les iniciatives de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vila-real, que amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua ha apropat aquesta setmana la Casa de l'Assut als escolars de Vila-real.

El proper mes de juny, a l'eixida que farem recorrent la ruta botànica del Millars, acabarem de conèixer tot el sistema hidràulic de reg que recorre el riu.