Dissenyant la Ciutat Intel·ligent del Futur 

L’alumnat de 3r ESO A amb el professor de Geografia i Història, Andreu Romero, han dut a terme aquest curs un projecte dins del programa eTwinning en col·laboració amb el centre francés Lycée Pierre Termier de Grenoble . 

Aquest programa és una iniciativa de la Comissió Europea, amb la qual es pretén que l’alumnat de diferents països treballe de manera col·laborativa a través de la tecnologia de la informació i la comunicació en el desenvolupament d’un projecte educatiu emmarcat dels continguts curriculars de l’assignatura.  

En aquest cas, han participat al projecte Smart cities of the future (Ciutats Intel·ligents del Futur) per entendre els problemes energètics i per treballar per una Europa més sostenible.  

El repte ha consistit a imaginar junts una ciutat intel·ligent del futur combinant tecnologies innovadores i nous hàbits. Els estudiants han desenvolupat les seues habilitats comunicatives en anglès, utilitzar les eines TIC i aplicat els coneixements estudiats al llarg del curs a l’assignatura de Geografia. 

Com a resultat, inspirats en la capitalitat verda europea de València i Grenoble, l’alumnat de cada institut ha elaborat aquests pòsters (en anglés) on proposen quines mesures “intel·ligents” hauria de dur a terme una ciutat europea per a ser sostenible i respectuosa amb el medi ambient. 

Conclusions

Cartell 1

Cartell 2