Premi Sambori 2021 atorgat a dos alumnes del nostre institut

Escola Valenciana va celebrar diumenge passat, 20 de juny, les ReTrobades 2021 al llit del riu Túria. A l’acte acudiren diverses personalitats com ara l’alcalde de València, Joan Ribó, el president de les Corts, Enric Morera, el director general de Política Lingüística, Ruben Trenzano, la presidenta del Consell escolar valencià, Rosa Cañada, i la representant del nostre centre, Anna Gascon.

S’hi feu un homenatge als centres educatius de l’Horta i es van lliurar els reconeixements a les escoles i els instituts que feren part de la V Trobada musical de centres d’ensenyament en valencià. Posteriorment es lliuraren els diplomes del 23é Premi Sambori de Literatura en valencià i de l’audiovisual.

Hem de celebrar que dos alumnes del Ferrer i Guàrdia han rebut aquest guardó per ser-ne els guanyadors tant de la comarca de l’Horta com del Premi del País Valencià. Es tracta de Joan Pérez Sánchez, de 2n B, i de Mariola Villar i Trenzano, de 3r C, guanyadors del Premi de Narrativa amb sengles contes extraordinaris. Des d’aquesta pàgina els felicitem i els encoratgem a continuar escrivint noves històries.

Al nostre centre tenim la fortuna que comptem amb un alumnat lector ben nombrós, però també hi ha un bon grapat als quals els agrada escriure narrativa i poesia. Ho sabem pels Premis Literaris que els departaments de Valencià i Castellà convoquen anualment cada mes d’abril. La qualitat dels treballs sol ser molt alta i una de les causes és la gran afició per la lectura que tenen xics i xiques, cosa que ens alegra enormement.

Des del Departament de Valencià continuarem donant suport a la lectura, l’escriptura creativa i la participació en els diversos premis literaris en què puga concursar el nostre alumnat a fi de desenvolupar la imaginació i la seua formació acadèmica i personal. Reiterem l’enhorabona a Joan i Mariola i fem un record a la resta de companys i companyes que també es presentaren a aquests premis. No deixeu d’escriure. Que passeu un bon estiu de lectura.

 

PREMI A L’EXCEL·LÈNCIA I DESENVOLUPAMENT EN EMPRENEDORIA 2021

PREMI A L’EXCEL·LÈNCIA I DESENVOLUPAMENT EN EMPRENEDORIA: D’ESTUDIANT A EMPRESARI- EN EL XIII Concurs “Projecte Empresarial” per a Cicles Formatius i Batxillerat de la Facultat d’Economia de la Universitat de València. – POMONA MEDITERRANEAN GASTROEVENTS format pels alumnes Raúl Poveda, Natxo Martínez, Joel Besalduch, Marc Besalduch i Alex Ferrando de 2n Batxillerat a l’assignatura Fonament d’Administració i Gestió d’Empreses. Més informació feu clic en aquest enllaç: Premi “Projecte Empresarial” 2021