PROJECTE PIIE ESPALSANA

L’IES Francesc Ferrer i Guàrdia desenvolupa un projecte d’investigació i innovació educativa (PIIE) subvencionat per la Conselleria d’Educació sobre la salut de l’esquena que repercutirà també en el rendiment acadèmic i la qualitat de vida de la seua comunitat educativa.
El projecte anomenat ESPALSANA i que té com a lema “No li dones l’esquena a la teua esquena” està basat en una metodologia interdisciplinar on cada matèria aborda la salut de l’esquena des de la seua àrea de manera coordinada.
Mentres que des de la Biologia l’alumnat abordarà l’anatomia i funcions de la columna vertebral, des de les Matemàtiques s’estudiarà el raquis en xifres, passant per l’anàlisis de les postures al tocar instruments en Música, i la millora de les competències lingüístiques a través de les llengües. L’Educació Física s’encarregarà d’enfortir la musculatura del tronc i l’Educació plàstica i visual de representar els hàbits quotidians a través de l’art. A més a més, s’espera que les famílies reben xerrades informatives per tal de contribuir en aquests aprenentatges a l’igual de les biblioteques dels barris i sistema de salut pública a través dels pediatres dels centres de salut del barri.
Esperem poder seguir contant-vos com anirà desenvolupant-se el projecte i compartir-vos els nostres aprenentatges.