L’alumnat de l’IES Ferrer i Guàrdia a l’avantguarda de la pau

Alumnat de 4t ESO B ha participat voluntàriament a l’activitat de l’assignatura de Geografia i Història Give peace a chance: denunciem la guerra i pintem per la pau amb les avantguardes de la primera meitat del S.XX 

Aquesta activitat ha interrelacionat l’art de les avantguardes d’inici de segle XX amb la denúncia de la guerra i a promoció de la pau després d’haver reflexionat a l’aula sobre les conseqüències de la I Guerra Mundial i que, com totes les guerres, haguera estat evitable. 

Per desgràcia, la guerra va continuar present a la vida dels humans després dels Tractats de París i hi continua hui en dia amb més de 30 conflictes actius, destacant als mitjans de comunicació els d’Ucraïna i el de Palestina. 

L’activitat ha consistit a commemorar el 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau creant un cartell reivindicatiu de la pau, la no violència o l’antibel·licisme (denúncia de la guerra). 

Com a l’aula s’havia fet un cop d’ull a les avantguardes (cubisme, surrealisme, fauvisme, expressionisme, surrealisme, futurisme…), inspirant-nos amb el Gernika de Pablo Picasso, el cartell s’havia de crear imitant l’estil d’alguna d’aquestes avantguardes i ser completament original.  

A continuació podeu consultar les obres que han creat: 

Fátima: El consens entre països. 

Candela: La pau traçada

“Kocette”: The Ordinary Life 

Marco: El futur de la humanitat no es construeix amb la guerra 

Artau