Contes i ODS

El passat divendres 13 de setembre, tot l’alumnat va participar en una activitat en què els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) van cobrar vida a través de la música i la narració. Durant la jornada, es van interpretar contes musicals relacionats amb els ODS, utilitzant la guitarra, el violí i la flauta travessera per acompanyar les històries i transmetre importants missatges sobre la cura del medi ambient, la igualtat i la sostenibilitat.

L’alumnat va gaudir d’una experiència única, on la música i la narrativa es van unir per fomentar la consciència sobre els ODS d’una manera creativa i participativa. Una activitat que tots recordaran!

Contes-ODS-dia-13_proposta-horaria

Inauguració del Nou Curs Escolar al CEIP José Pedrós de Piles

Hui, el CEIP José Pedrós de Piles ha donat la benvinguda al seu alumnat d’una manera molt especial. En el primer dia del curs escolar, els mestres i les mestres del centre han sorprés els xiquets i xiquetes apareixent disfressats d’extraterrestres, en sintonia amb l’emocionant Projecte LIFE, una proposta gamificada que marca l’inici d’aquest nou curs.

L’ambient festiu i ple de misteri ha sigut l’escenari perfecte per a començar amb la narrativa d’aquest projecte, en el qual els nostres “aliens-mestres” han llançat una missió interestel·lar per a salvar el planeta Kepler B-16. Durant la jornada, s’ha presentat un impactant vídeo especialment creat per a l’ocasió, que ha servit com a introducció a la història i a les missions que l’alumnat haurà de completar al llarg del curs.

Al llarg del matí hem tingut la visita inesperada d’una científica de la NASA que ens ha entregat un “Acord Intergal·làctic Ultraconfidencial” amb uns compromisos de col·laboració que posteriorment s’ha signat en cadascuna de les classes.

Enguany, el CEIP José Pedrós no sols treballarà els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través del Projecte LIFE, sinó que també sumarà un enfocament emocional amb el programa paral·lel “Univers Emocional”, inspirat en El Petit Príncep. Una aventura educativa que promet ser inoblidable!

El claustre de professors es mostra entusiasmat i motivat davant dels reptes que aquest nou curs porta amb ell, fomentant l’aprenentatge cooperatiu i la participació activa de l’alumnat en un entorn ple de creativitat i innovació.

El curs ha començat amb energia extraterrestre i moltes ganes d’aprendre!