Informació del Batxillerat nocturn

L’IES Francesc Ribalta és l’únic centre de la ciutat de Castelló on és poden cursar estudis de Batxillerat en Règim Nocturn. El títol de Batxillerat permet accedir a l’ensenyament universitari o als cicles formatius de grau superior.

Horari de classes

De dilluns a divendres, de 18.15 a 22.45 h (excepte un dia a la setmana, que comencen als 17.30 h).

Requisits

Per poder accedir a l’ensenyament en règim nocturn, calç complir algun d’aquests requisits:

a) Tenir 18 anys o complir-els en l’any natural en què se sol·licita la matrícula.

b) Complir 16 anys durant l’any natural i acreditar la condició de treballador/a amb el corresponent contracte laboral.

c) Complir 16 anys durant l’any natural i trobar-s'en una situació excepcional que dificulti la continuació dels estudis de batxillerat en règim presencial diürn (per ser esportista d’elit, per compatibilitzar ensenyaments de règim especial o per altres circumstàncies excepcionals, que seran valorades pel director o directora del centre).

Avantatges

Els estudis de règim nocturn ofereixen una oportunitat única per obtenir el títol de batxillerat a qui no pot estudiar en horari diürn.

Aquesta modalitat d’estudis ofereix, entre d’altres, els següents avantatges:

a) No hi ha límit de convocatòries per a aprovar un curs i, a més, si no s’aprova tot el curs o no és promociona a segon, no calç tornar a matricular-se de els assignatures aprovades.

b) Els estudiants reben un ensenyament personalitzat.

c) Tot i ser un règim d’estudis presencial, és permet una certa flexibilitat en l’assistència a classe per causes justificades, especialment per motius de treball.

d) Als classes és troba un ambient de treball agradable en un Institut cèntric.