We Go Green: Reuse of waste through arts and craft

Del 3 al 8, Abril. Croàcia Els Greenies viatgem a Daruvar (Croàcia) per estudiar la problemática dels residus i … Aprenem a utilitzar la creativitat per reutilitzar els residus mitjançant l’art i les manualitats. A més, ens apropem a la diversitat cultural europea compartint les presentacions audiovisuals fetes pels equips … Llegir més

WE GO GREEN 4th DAY

WE GO GREEN 4th DAY

Make a splash!


Avui, els i les Greenies  hem passejat per l’Horta analitzant la sostenibilitat d’aquest sistema agrícola amb el tipus d’irrigació, d’habitatge tradicional i la nova llum solar dels fanals de les carreteres. Per entendre-ho millor hem visitat el Museu Agrònom de Vera on l’ajuntament d’Alboraia ens ha obsequiat amb orxata i fartons.

Més tard,hem sembrat les llavors que reberem del Botànic  a l’hort de l’IES i les idees sostenibles a la ment.

Per la vesprada, hem disfrutat de la nostra platja  revivint jocs tradicionals …i ens hem acomiadat en el sopar amb gran tristesa però amb la il·lusió de tornar a vore’ns prompte a Croàcia.

Hoy, las y los Greenies hemos paseado por l’Horta analizando la sostenibilidad de este sistema agrícola con el tipo de irrigación, vivienda tradicional y la nueva luz solar de las farolas de las carreteras. Para entenderlo mejor hemos visitado el Museo Agrónomo de Vera donde el ayuntamiento de Alboraya nos ha obsequiado con horchata y fartons.

Más tarde, hemos sembrado las semillas que recibimos del Botànic en el huerto del IES y las ideas sostenibles en la mente.

Por la tarde, hemos disfrutado de nuestra playa reviviendo juegos tradicionales …y nos hemos despedido en la cena con gran tristeza pero con la ilusión de volver a vernos pronto en Croacia.


WE GO GREEN 3rd DAY

WE GO GREEN 3rd DAY

Make a splash!


Els i les Greenies s’hem submergit ,avui, en la problemática de l’aigua dolça, mitjançant   la visita a   reserva natural de l’albufera, anomenada el Tancat de la Pipa. On  hem pogut fer una observació d’aus i una recerca de les dificultats per la sostenibilitat d’aquest llac,

A la tornada i a l’Aula Verda del IES hem dinat una paella, introduint als Companys europeus en el nostre menjar típic.

Després, unes clases de surf a la platja de la patacona.

Los y las Greenies se han sumergido,hoy, en la problemática del agua dulce, mediante la visita a la reserva natural de la albufera, llamada el Tancat de la Pipa. Donde hemos podido hacer una observación de aves y una búsqueda de las dificultades para la sostenibilidad de este lago.

En la vuelta, y en el Aula Verde del IES, hemos comido una paella, introduciendo a los Compañeros europeos en nuestra comida típica.

Después, unas clases de surf en la playa de la patacona.


WE GO GREEN 2n DAY

WE GO GREEN 2n DAY

We Go Green: Make a splash. Second day.

8 de març de 2022


Avui, els Greenies hem estat molt actius. Primer hem tractat la reivindicació ciutadana que va aconseguir canviar els plans dels governants i convertir el llit del Túria en un espai verd. L’alumnat ha omplert un kahoot després de visionar un documental. Després, al Botànic, hem après a fer paper reciclat i entendre la importancia de la vegetació per a la vida. Hem rebut llavors de diferents espècies que plantarem a l’hort de l’IES.

I ara la part més lúdica, un 8 de març no pot faltar anar a la mascletà i amb mascareta lila per reivindicar el día de la dona!. Així, estant al centre, semblava adient fer  un “Treasure Hunt”per caçar amb la càmera els monuments més importants de Valencia: l’església de san Nicolas (la capella sixtina valenciana), les torres de Serrans, el mercat central , la llotja, el Micalet…

Hoy, los Greenies hemos estado muy activos. Primero hemos tratado la reivindicación ciudadana que consiguió cambiar los planes de los gobernantes y convertir el lecho del Turia en un espacio verde. El alumnado ha llenado un kahoot después de visionar un documental. Después, en el Botánico, hemos aprendido a elaborar papel reciclado y entender la importancia de la vegetación para la vida. Hemos recibido semillas de diferentes especies que plantaremos en el huerto del IES.

Y ahora la parte más lúdica, un 8 de marzo no puede faltar ir a la mascletá y con mascarilla lila para reivindicar el día de la mujer trabajadora!. Así, estando en el centro, parecía adecuado hacer un “Treasure Hunt” para cazar con la cámara los monumentos más importantes de Valencia: la iglesia de san Nicolás (la capilla sixtina valenciana), las torres de Serrans, el mercado central , la lonja, el Micalet…


WELCOME GREENIES:Make a splash

WELCOME GREENIES


Els greenies , per fi, hem pogut reunir-se de forma presencial per treballar la sostenibilitat de l’aigua dolça  i les accions que hem pres als nostres IES per evitar el malbaratament d’un be tan preuat.

L’alcalde d’Alboraia ha donat la benvinguda als nostres companys i després hem fet diverses activitats de coneixença. Finalment cada centre ha presentat el treball d’estalvi d’aigua al seu IES.

Volem felicitar als nostres greenies de Alemanya, Noruega, Eslovenia, Croacia, República Txeca i Espanya per la seua dedicació i treball.

Los greenies , por fin, hemos podido reunirnos de forma presencial para trabajar la sostenibilidad del agua dulce y las acciones que hemos tomado a nuestros IES para evitar el derroche de un bien tan preciado.

El alcalde de Alboraya ha dado la bienvenida a nuestros compañeros y después hemos hecho varias actividades de presentación. Finalmente cada centro ha presentado el trabajo de ahorro de agua en su IES.

Queremos felicitar a nuestros greenies de Alemania, Noruega, Eslovenia, Croacia, República Checa y España por su dedicación y trabajo


WE GO GREEN, AGAIN

WE GO GREEN, AGAIN://

NEXT WEEK ONE OF THE EUROPEAN PROJECTS OF IES LA PATACONA TAKES OFF

LA SEMANA PRÓXIMA DESPEGAMOS CON UNO DE LOS PROYECTOS EUROPEOS DEL IES LA PATACONA

WE GO GREEN, un proyecto europeo centrado en el cuidado de nuestro planeta.
Bienvenidos Croacia, República Checa, Alemania, Noruega y Eslovenia.
Estamos trabajando mucho, alumnado y profesorado para que compartamos juntos nuestros proyectos de ahorro energético y para que nos conozcáis de cerca….
Somos el primer centro que acoge en los intercambios que vamos a llevar a cabo y queremos que os sintáis como en vuestra casa.

BIENVENIDOS Y BIENVENIDAS

LA SEMANA PRÓXIMA DESPEGAMOS CON UNO DE LOS PROYECTOS EUROPEOS DEL IES LA PATACONA

WE GO GREEN, un projecte europeu centrat en la cura del nostre planeta.
Benvinguts Croàcia, República Txeca, Alemanya, Noruega i Eslovènia.
Estem treballant molt, alumnat i professorat perquè compartim junts els nostres projectes d’estalvi energètic i perquè ens conegueu de més a prop….
Som el primer centre que acull en els intercanvis que durem a terme i volem que us sentiu com a la vostra casa.

BIENVINGUTS I BENVINGUDES