02/12/2024
Transformant el nostre món amb l’Economia del bé comú.
Emprenedoria social.
Programa Emprén.
Un curs més, des del curs 2018-2019, hem començat a implementar projectes d’Economia del bé comú i, com des d’aleshores, contem amb la col·laboració de la Fundació Novessendes.
Els projectes d’emprenedoria social els realitzem sota la marca “Transformant el nostre món amb l’Economia del bé comú”. Els esmentats projectes permeten a la nostra comunitat educativa conéixer que existeix una altra manera d’emprendre i fer empresa. Sense deixar de banda la necessària rendibilitat econòmica, emprenem amb una orientació cap al benestar social i la conservació mediambiental.
Els projectes empresarials del nostre alumnat, mitjançant l’Economia del Bé Comú, s’enfoquen cap a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Són projectes que creen valor econòmic generant un impacte social i mediambiental positiu. Projectes que tenen presents els valors de l’Economia del bé comú: transparència i participació democràtica, sostenibilitat ambiental, dignitat humana, justícia social i solidaritat.
02/12/2024
Primer taller del projecte d’Economia pel Bé Comú.
El passat 12 de novembre, l’alumnat de 2n d’Administració i Finances del nostre centre va participar en el primer taller del projecte “Transformant el nostre món: l’EBC en l’FP”, una iniciativa impulsada per la Fundació Novessendes. Aquest projecte, que compta amb el suport financer de la fundació, té com a objectiu fomentar l’emprenedoria social entre els estudiants, proporcionant-los les eines necessàries per crear empreses que no només busquen el benefici econòmic, sinó que també contribuesquen al bé comú.
Durant el taller, l’alumnat fou introduït en els principis de l’Economia del bé comú (EBC), un model que promou la sostenibilitat i la responsabilitat social en els negocis. Els i les participants van treballar en equip per identificar necessitats socials i mediambientals a la seua comunitat, així com per dissenyar projectes que respongueren a aquestes necessitats. Van tindre l’oportunitat de debatre idees innovadores i de desenvolupar un pla d’acció que reflectira els valors de l’EBC.
A més d’adquirir coneixements teòrics, els estudiants van experimentar el treball en equip i la creativitat necessària per convertir les seues idees en realitats. La jornada va ser enriquidora i motivadora, i va despertar l’interès de l’alumnat per l’emprenedoria social. Amb aquest primer taller, el projecte marca l’inici d’un camí que els conduirà a convertir-se en futurs professionals compromesos amb un model econòmic més just i sostenible.