La nostra alumna, Judith Tortosa ho ha aconseguit novament

L’esportista de Xátiva ha aconseguit la medalla de plata en el Mundial d’atletisme que va començar este divendres en Kobe, el Japó. Deu mesos després del seu debut amb un bronze en el campionat mundial de París, Judith ha millorat la seua posició en quedar segona en la prova dels 100 metres en la categoria T72 de ‘Frame Running’. Esta medalla és la primera per a Espanya en este campionat, fonamental per a assegurar places en els Jocs Paralímpics.

L’atleta, membre de la Federació Espanyola de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit, va mostrar la seua determinació i optimisme saludant a la cambra amb un somriure abans de la carrera. Als seus 18 anys, Judith partia amb la quarta millor marca entre les huit competidores (19.29 segons). Des de l’inici, va anar guanyant posicions, passant del quart lloc al segon en superar a la danesa i a l’estatunidenca a mitat de la carrera.

Judith va travessar la meta en 18.53 segons, establint un nou rècord d’Espanya. Embolicada en la bandera espanyola i visiblement emocionada, Tortosa va celebrar el seu assoliment abraçant a Isa Hurtado, seleccionadora de la FEDPC i una dels seus principals suports. Encara que la seua prova no està inclosa en el programa paralímpic actual, s’espera que ho estiga per a Los Angeles 2028 o Brisbane 2032.