Admissió i matrícula de Cicles Formatius

El procés d’admissió en Cicles Formatius té una sèrie de fases i un calendari que has de seguir si vols accedir a aquests estudis.  Hi ha un únic procés d’admissió de l’alumnat a cicles de Formació Professional de grau mitjà i superior cada any. Consulta el calendari d’admissió de cada curs.

Compatibilitat de matrícula

La matrícula en un cicle formatiu en règim presencial, serà compatible amb la matrícula en qualsevol altre  cicle formatiu siga com fora el règim i/o modalitat, o altres ensenyaments, sempre que existisca compatibilitat d’horaris.

Reserves i contingents de places

  • Es reservarà en primer lloc un 5% del total de les places escolars oferides per a les persones amb discapacitat. L’alumnat haurà de sol·licitar un Informe del departament d’Orientació (orientacion@iesfsl.org) del centre sol·licitat en primera opció en què, vist l’informe del titular de la família professional del cicle corresponent sobre les capacitats i habilitats requerides per a poder adquirir els objectius finals de capacitació professional, se l’informe sobre els resultats d’aprenentatge relacionats amb les competències professionals del títol que, en atenció a la seua discapacitat, podrà aconseguir.
  • En segon lloc es reservarà un 5% de les places escolars oferides per als esportistes que acrediten la condició d’esportista d’elit de nivell A i de nivell B de la Comunitat Valenciana.
  • Una vegada realitzades les reserves previstes en els apartats anteriors, del nombre de places resultant es llevaran els següents contingents:
    • En el cas de l’accés a cicles formatius de grau mitjà:
      • Un contingent del 60% de les places per a l’accés directe :
        • Es requereix estar en possessió del Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria.
        • Altres certificats de titulacions equivalents a efectes acadèmics al Graduat en Ed. Secundària.
      • Un contingent del 20% de les places per a l’accés directe de titulats de formació professional bàsica.
      • Un contingent del 20% de les places per a l’accés per prova d’accés, curs específic i altres vies d’accés. Opcions:
        • Haver superat el curs de formació específic per a l’accés directe a cicles de grau mitjà
        • Haver aprovat en qualsevol convocatòria la prova d’accés als cicles de grau mitjà
        • Per superació del 1r nivell de programa de qualificació professional inicial (PCPI)
        • Per superació de la prova d’accés a cicles formatius de grau superior
        • Per superació de la prova d’accés a la universitat a majors de 25 anys
        • Estar en possessió del títol de tècnic, tècnic superior, tècnic especialista, batxillerat, titulació per a accés a grau superior, altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
        • Estar en possessió del títol universitari o equivalent
  • En el cas de l’accés a cicles formatius de grau superior:
    • Un contingent del 60% de les places per a l’accés directe:
      • Es requereix estar en possessió del Títol de Batxiller LOE o del Títol de Tècnic de Formació Professional.Sense perjudici del requisit establit en l’apartat anterior, podran accedir als cicles de grau superior els qui es troben en algun dels casos següents: a) Estiguen en possessió del títol de Batxiller LOGSE b) títol  de  Batxiller expedit  després de  cursar  l’antic    Batxillerat Unificat i Polivalent (BUP) c) Hagen superat el 2n curs de qualsevol modalitat de Batxillerat Experimental d) Hagen superat el COU e) Títol oficial de Maestro o Mestra d’Ensenyament Primari
    • Un contingent del 20% de les places per a l’accés directe de titulats de tècnic de formació professional.
    • Un contingent del 20% de les places per a l’accés mitjançant prova i altres vies d’accés.
      • Els sol·licitants que hagueren aprovat en qualsevol convocatòria la Prova d’Accés als cicles formatius de Grau Superior, sempre que la prova superada permeta l’accés al cicle per al qual se sol·licita l’admissió. Per a accedir per aquesta via es requerirà tindre 19 anys com a mínim, complits l’any de realització de la prova. La prova que dona accés als cicles de la família d’Informàtica (cicles AGAFAR i DAW) i d’Imatge i So (cicle A3D) és l’opció B: Tecnologia.
      • Els qui hagueren superat la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys.
      • Posseïsquen el títol de Tècnic Especialista, Tècnic Superior o equivalent a efectes acadèmic.
      • Posseïsquen una titulació Universitària o equivalent

En el procediment d’admissió les vacants corresponents a cada reserva i contingent s’oferiran als sol·licitants ordenats per la nota mitjana del seu expedient acadèmic o prova.

Quins són els criteris de prioritat per als CFGM?

Quins són els criteris de prioritat per als CFGS?

ADMISSIÓ EN SEGON CURS EN EL CAS DE CANVI DE CENTRE EDUCATIU

L’alumnat que vulga canviar-se de centre per a cursar el segon curs del mateix cicle formatiu, haurà de presentar com a requisit acadèmic el mateix requisit acadèmic que va presentar en el procediment d’admissió per al primer curs. (En cap cas la nota mitjana del primer curs del cicle).

ADMISSIÓ EN SEGON CURS EN AQUELLS CICLES FORMATIUS EL PRIMER CURS dels quals SIGA COMÚ (DAW/DAM)

Per a accedir al segon curs, provinent d’un altre cicle formatiu el primer curs del qual tinga tots els mòduls professionals amb idèntica codificació, a excepció del mòdul professional de Formació i orientació laboral, s’haurà d’introduir la nota del requisit acadèmic que la persona sol·licitant va presentar en la seua sol·licitud d’admissió de primer (en cap cas la nota mitjana del primer curs del cicle formatiu que ha cursat la persona matriculada).

Preguntes freqüents

Puc realitzar l’admissió per a més d’un centre o cicle formatiu?

Sí, en el document de sol·licitud pots posar més d’una opció, ja siga el mateix cicle formatiu en diferents centres, o diferents cicles formatius en un mateix centre o altres centres.

Únicament pots presentar un formulari amb les diferents opcions, si presentes més d’un formulari en diferents centres públics o sufragats amb fons públics, la teua sol·licitud quedarà anul·lada.

Com sol·licite més d’un centre o cicle formatiu?

En l’imprés de sol·licitud tens l’opció de posar més d’una opció. Has de posar totes les teues opcions en un únic imprés i presentar-lo al centre que has sol·licitat en primera opció.

Puc quedar-me sense plaça?

Sí, si el centre que has sol·licitat té més demanda que oferta i la teua nota no està entre les millors, pot ser que no aconseguisques accedir. Per això és important que sol·licites més d’un centre formatiu, i que t’informes de la demanda que té cada centre abans d’emplenar la sol·licitud.

Què faig si no aconseguisc plaça?

Si no has aconseguit plaça en cap dels centres sol·licitats, pots esperar que els centres publiquen les seues places vacants i sol·licitar l’accés a un d’aquests centres.

El període per a assignar les places vacants sobrants així com les que es generen per renúncia, es desenvoluparà en dues fases en les quals  es tindran en compte les llistes d’espera. En la primera fase podran accedir solament les persones que hagen participat en el procés d’admissió. En la segona fase podrà accedir qualsevol persona interessada sempre que complisca els requisits d’accés.

Puc realitzar l’admissió de manera simultània amb altres estudis?

Sí, si estàs dubtant sobre què estudiar o vols assegurar-te aconseguir una plaça per a estudiar per al pròxim curs, pots realitzar de manera simultània el procés d’admissió als estudis d’FP i a altres estudis. Una vegada sàpies on has sigut admés, podràs realitzar la matrícula.

Què passa si no complisc amb algun dels requisits d’accés?

Si no compleixes amb tots els requisits d’accés als estudis d’FP, la teua sol·licitud quedarà desestimada.

Quan he de matricular-me?

En el calendari del procés apareixen la dates de matriculació. Una vegada s’haja publicat l’adjudicació de centres comença el procés de matrícula.

Resumen_Calendario23CAS