Visita cultural a la Tarraco Romana

Seguint els passos dels emperadors, l’alumnat de segon de Batxillerat “Descobrint les nostres arrels clàssiques” junt a una delegació de l’Olivar II, hem descobert una de les ciutats més esplendoroses de l’Imperi Romà, i amb aquesta situació d’aprenentatge ens hem transportat a una època en què Tàrraco comptava amb tots els edificis i equipaments d’una gran ciutat romana.

Començarem la visita guiada amb la necròpoli paleocristiana i una vídeo explicant quins edificis hi havia a la ciutat, qui hi treballava, on vivia la gent, apropant-nos d’aquesta manera a la vida quotidiana dels seus habitants. Allí mateix tenim una maqueta de la ciutat en l’època que fou capital de província de l’Imperi Romà. Després hem passejat per la part alta, el centre històric fins arribar a la Catedral, on estava el major temple d’August. Allí, just en l’antic circ romà tenim el nostre allotjament. Després hem anat fins el port per veure el Museu i el teatre que es conserva de l’època romana.

Al dia següent començarem amb el passeig arqueològic, seguim cap a la plaça del Rei on es troba l’antiga Torre del Pretori, situada a la cantonada de l’immens Fòrum Provincial, govern de la província Hispània Citerior. Molt a prop, entrarem al Circ romà per a submergir-nos en el passat, en el gran estadi de carreres de carros de cavalls. Al final del recorregut, baixarem a l’Amfiteatre situat al costat de la mar, on us desvetllarem les claus de l’últim edifici d’espectacles construït a la ciutat. la nostra estada en aquesta ciutat romana acaba en el Fòrum Provincial. Vos deixem una presentació de tots els llocs visitats per si vos animeu!

web-TARRACO