COP 26

Què és la COP? La COP és una conferència anual on es discuteixen els problemes que genera el canvi climàtic i s’intenta arribar a acords que solucionen els problemes que influeixen en el nostre planeta.

En aquesta conferència han participat més de 130 caps d’Estat, presidents de govern i experts de tot el món. Enguany s’han reunit de l’1 al 12 de novembre sumant ja la vint-i-sisena convocatòria. La seua finalitat ha consistit a consolidar diverses conclusions finals que ens allunyen de la quantitat excessiva de combustibles fòssils aconseguint així evitar els efectes irreversibles del canvi climàtic.

Les propostes tractades en la conferència han sigut les següents:

– Acceleració d’eliminació del carbó com a combustible fòssil.

– Fi subvenciones als combustibles fòssils.

– Potenciar l’ús d’energies renovables enfront dels combustibles fòssils.

– Reduir l’emissió dels gasos contaminants per a limitar la pujada de temperatura global a 1,5 °C.

– Compromís per a evitar la desforestació i així combatre la pèrdua de biodiversitat.

– Compromís per a crear una agricultura i un ús de les terres sostenibles.

– Apostar per l’educació dels joves.

– Major inversió per part dels països per a resoldre els problemes del canvi climàtic.

Després del final de la COP26 2021, podríem dir que s’ha quedat a mig camí. Ha tingut assoliments concrets, com els acords contra la deforestació o per a reduir les emissions de metà, però el contrapunt d’haver sigut una dels cims més excloents, en quant a la representació de determinades parts de la societat. Nosaltres som l’eina més eficient per a combatre el canvi climàtic.

La crisi climàtica ja ha sigut resolta. Ja tenim els fets i les solucions. Tot el que hem de fer és despertar i canviar (Greta Thunberg).

Alumnat de Ciències de la Terra