Agenda 2030: Projecte ABP “Esmorzar saludable”

Durant el curs 2017-2018 es va realitzar en l’IES Clara Campoamor d’Alaquàs (València) el projecte ABP: “Esmorzar saludable” i que estava inclòs dins del Projecte “ErasAgenda 2030: Projecte ABP "Esmorzar saludable"mus +: Agenda 2030: That’s our challenge!” en el qual es desenvolupava l’objectiu 3 (alimentació i vida saludable). L’alumnat implicat en aquest projecte cursava 1r i 2n curs d’Educació Secundària Obligatòria i es va desenvolupar dins de l’assignatura de Cultura Científica de 4t ESO, coordinat per les professores de Biologia Raquel Domingo i Pepa López.

El nostre objectiu va ser inculcar uns hàbits de vida saludable, a través d’un esmorzar sa, utilitzant l’aprenentatge basat en projectes.

El projecte va ser presentat, en format de ponència, a l’II Congrés Internacional STEM de la Comunitat Valenciana: “STEM per a la ciutadania” el 9 i 10 de novembre de 2018 (curs 2018-2019).

 

Aquest curs 2020-2021, acaba d’eixir publicat en un llibre tot el treball realitzat, amb el títol: Agenda 2030: Projecte ABP “Esmorzar Saludable”. L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible i amb ISBN: 978-620-2-81401-0.

L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible és un pla d’acció per a les persones, el planeta i la prosperitat que busca enfortir uns objectius que són requisit indispensable per a aconseguir aquest desenvolupament. Aquest ha de ser un treball en comú per a canviar el món cap a un camí sostenible, realitzant un viatge col·lectiu en el qual ningú ha de quedar-se arrere.