Ací teniu una sèrie d'eines que us poden ajudar:

Us recordem que les eines no són bones ni roines, depén de l'ús que es vulguen fer, per això és important que respecteu sempre la normativa vigent marcada per Conselleria quan tracteu dades d'alumnes.

De igual manera per a evitar problemes de seguretat cal mantenir sempre actualitzat el sistema operatiu i les aplicacions.

EINES CORPORATIVES

  •  GVAit3du. Espai web on hi trobaràs recursos i materials per treballar amb el teu alumnat en línea amb les plataformes corporatives de la CECE.

https://portal.edu.gva.es/gvait3du/va/enllacos-tic-gvait3du/

NOTA:  Les instruccions del Pla MULAN són diversificar les tecnologies i dividir les eines per etapes educatives amb l'objectiu de garantir la docència a distància al màxim alumnat possible. La seua utilització serà progressiva. En aquest sentit, per a l'alumnat de Primària les eines recomanades són Web Família 2 i les pàgines web dels centres, pel què, de moment, es tancarà temporalment l'accés a AULES a Educació Infantil, Educació Primària, FPA, Educació Especial, Conservatoris, Ensenyaments Professionals d'Arts Plàstiques i Diseny i Ensenyaments Esportius, a fi d'evitar la sobrecàrrega dels sistemes.

Aules és el lloc web OFICIAL de GVA destinat a l’e-learning, desenvolupat per i per a docents. Qualsevol docent dels centres públics pot, crear una aula virtual i començar a treballar-hi. Aules està basat en Moodle (versió 3.5 en l’actualitat).

- Identificació dels professors: usuari i contrasenya d'Itaca

- Identificació dels alumnes: usuari = NIA,   contrasenya: 'tres primeres lletres del cognom'+DDMMAA  corresponent a la data de naixement (no tindran accés fins que algun profe els matricule a un curs)

Documentació oficial AULES

Canal d'AULES per CvTIC

  • Web Familia 2.0

 https://familia2.edu.gva.es

Guia WebFamilia per a pares.

  • Mestre@Casa. És un entorn virtual educatiu per al professorat i serveix també com a pàgina web dels centres (tot i que estem en procés de canvi cap a Aules i PortalEdu), encara hi ha molts centres que el fan servir. Els centres que desitgen treballar amb els espais virtuals d'aprenentatge (grups de classe), han de sol·licitar la sincronització completa. Aquells centres que únicament desitgen l'actualització del professorat o de l'alumnat del centre, hauran de sol·licitar la sincronització reduïda. Us recordem que per realitzar la sincronització completa de centres, els horaris han d'estar publicats a ÍTACA.

http://mestreacasa.gva.es

Curs en AutoFormacio, per a la part de docents bàsicament els temes 1 a 4 i el tema 8.

Documentació oficial al propi portal.

ACTIVITATS PEDAGÒGIQUES I DIDÀCTIQUES

  • INTEF. Recursos educatius en obert.

https://bit.ly/2viBqnI

  • IS4K. Materials didàctics sobre ciberseguretat.

https://www.is4k.es/materiales-didacticos/

  • Innovació educativa UPM. Guia breu per a transformar activitats docents presencials en activitats online.

https://innovacioneducativa.wordpress.com/2020/03/11/guia-breve-para-transformar-actividades-docentes-presenciales-en-actividades-online-por-motivo-del-coronavirus/

  • Museu d’informàtica. Activitats pedagògiques de l’àrea d’informàtica.

http://museo.inf.upv.es/va/actividades-pedagogicas/

  • Comunitat EduTicTac

https://edutictac.es/

  • Marea Verde. Col·lectiu de docents de l’ensenyament públic que elaboren materials curriculars gratuïts.

http://www.apuntesmareaverde.org.es

  • Aula informática Europa. Página web creada per Vicent Destruells, assessor TIC al CEFIRE Torrent.

http://aulainformatica.eu/

VIDEOCONFERÈNCIES ( Normes bàsiques )

  • Jitsi. Conjunt d'eines per a crear sistemes de videoconferència simplement amb un navegador ( Meet.jit.si ). No cal obrir-se un compte, simplement es decideix el nom de la sala i comença una nova reunió. Cal donar-li permís d'accés al micròfon i càmera web, compartir l'enllaç amb les altres persones i ja ho tenim a punt per començar. Utilitzable en la majoria dels navegadors. https://jitsi.org/

Video Tutorial per CvTIC

NOTA: No està pensat per a fer una classe online (no hi ha control del que poden fer i no fer els alumnes). Com que hi ha saturació de la xarxa, es recomana fer les reunions el més curtes possibles, per no saturar els servidors.

  • Altres. Hi ha altres plataformes com Zoom, però que requereixen registre i per tant cedir dades personals. Últimament estan apareixen notícies que alerten sobre possibles vulnerabilitats.

EMISIÓ DE VÍDEO I GRAVACIÓ

  • OBS Studio. (Open Broadcaster Software). Una potent i completa aplicació per a l'emissió en directe o gravació. Inclou screencast de l'escriptori, gravació de la càmera web o des d'altres fonts d'àudio o vídeo. Pot utilitzar-se per a emisió en directe o per a pujar a Youtube, Twitch, etc. Excel·lent per a treballar amb CROMA. Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac.

https://obsproject.com/

Video Tutorial d'EducaMadrid

  • Kazam. Eina molt senzilla per a la gravació de screencasts, incloent àudio. Utilitzable en Lliurex.

https://launchpad.net/kazam

  • Vokoscreen. Eina molt senzilla per a la gravació de screencasts, incloent àudio i webcam. Utilitzable en Lliurex.

Gravació de l'escriptori amb Vokoscreen. Per l'equip Lliurex

EDICIÓ DE VÍDEO

  • VLC. Bàsicament és un reproductor però també té algunes funcionalitats d'edició.

https://wiki.edu.gva.es/lliurex/

https://vlc.media/

  • OpenShot. Editor de vídeo relativament senzill, però adequat a molts casos. La seua principal avantatge és la simplicitat d'ús. Utilitzable en Lliurex, Windows, Mac.

https://www.openshot.org/

  • Kdenlive. Editor de vídeo relativament avançat, però bastant senzill d'utilitzar. Utilitzable en Lliurex, Windows.

https://kdenlive.org/en/