Nova Edició del Curs ‘El Projecte Micromón. Descobriment de nous antibiòtics’

Hui comencem una nova edició del curs El Projecte Micromón. Descobriment de nous antibiòtics, organitzat en col·laboració amb la Universitat de València.


El curs forma part del Projecte Micromón (Small World Initiative), un programa innovador concebut en la Universitat de Yale (els EUA) en 2012 per a motivar als estudiants cap a l’elecció d’un grau en ciències experimentals, al mateix temps que aborda una amenaça per a la salut a escala global: la disponibilitat reduïda d’antibiòtics eficaços.


En aquest context, la Universitat de València es va sumar a la iniciativa Micromón en 2017 amb els objectius principals de despertar l’interés per la ciència, mitjançant l’aprenentatge vivencial, i el d’acostar la investigació microbiològica als estudiants d’Educació Secundària. A més, unes altres de les finalitats del projecte són les de generar sensibilitat cap a la resistència als antibiòtics i la divulgació sobre l’ús indegut d’aquests. La iniciativa s’emmarca en una xarxa internacional en la qual participen centenars d’universitats i milers de persones.


El curs, que es realitzarà entre el 23 i el 30 de juny de 2023 en la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, proporciona al professorat les eines necessàries per a posar en marxa el projecte SWI/Micromón en el seu centre, un projecte en el qual l’alumnat aprén ciència fent ciència.