Cuina

Mitjançant el taller de cuina a l’escola els xiquets i les xiquetes:
- Adquireixen habilitats bàsiques per desenvolupar-se amb autonomia en l’àmbit domèstic: omplir i buidar recipients, tallar aliments, pelar, untar, batre, etc.
- Coneixen tècniques bàsiques per a la realització de diverses receptes culinàries senzilles.
- Tenen hàbits d’higiene necessaris per a la manipulació d’aliments.
- Adquireixen hàbits alimentaris saludables.
- Estimulen els sentits.
- Valoren la nostra cultura mitjançant les receptes relacionades amb diverses festivitats i tradicions.
- Treballen la destresa manual.
- Veuen la cuina com una activitat motivadora i divertida, no sols com el procés necessari per menjar.
GALERIA D’IMATGES
TALLER DE CUINA “ARA CUINE JO” : Un espai on treballar capacitats funcionals de la vida diària.

L’autonomia i la inclusió social és l’objectiu prioritari del taller de cuina, que pretén:
- Desenvolupar destresses bàsiques de manipulació i cura d’aliments.
- Treballar amb ordre i autonomia(arreplegar, ordenar armaris, fer inventari, llegir etiquetes alimentàries).
- Aprendre a fer receptes amb aliments de proximitat I també d’altres cultures.
- Millorar l’autoestima, l’empoderament i la competència social de l’alumnat.
- Treballar de forma cooperativa.
- Fomentar l’autorregulació de la conducta, adquisició de compromís, valor de l’esforç i constancia.
GALERIA DE SABORS:
TÚ GAUDEIXES I NOSALTRES HEM APRÉS

La nostra cuina 
Ús de maquines de suport 
Neteja d’eines 
Magdalenes 
Diferents tipus de talls: juliana, brunoise. 
Vichyssoisse 
Lasanya 
Salsa beixamel 
les carabasses del nostre hort 
organizació: mise en place 
melmelada de carabassa 
sofregit 
coca de fira 
pollastre tikka masala 

La paella 

Ferment de masses 
sofregit de tomaca 
La coca de pimentó i tomaca 
truita de faves 
La banitsa 
Truita francesa 
salsa bolonyesa
ESPECIAL CUINA DE NADAL
Aprenem a fer els dolços tradicionals. Preguntem a les famílies i fem les receptes.









