PRI6 Visita el campanar en les Festes Fundacionals

Al llarg d’aquesta setmana i de la propera, coincidint amb les Festes Fundacionals de Vila-real, des del centre es programen diverses activitats didàctiques per treballar aspectes relacionats amb la història, costums i tradicions de Vila-real.

L’alumnat de PRI6, per segon any, ha pogut gaudir de la visita i pujada al campanar de l’església major Sant Jaume, acompanyats per dos dels membres de l’Associació Amics de les Campanes de Vila-real: Manolo Rabassa i Enrique Manino, que ens han explicat el funcionament d’un campanar tan emblemàtic com el del nostre poble.

Com a curiositat, el senyor Manolo Rabassa ens ha ensenyat una agenda en la que té relacionades totes les activitats celebrades al campanar de la ciutat des de l’any 1955. Tota una joia per a la història del poble. Fins i tot, una de les pàgines descriu gràficament la ubicació, detalls i nom de cadascuna de les campanes existents al campanar.

Per cert, hi ha una campana incorrectament retolada com la Malaganosa quan el seu nom correcte hauria de Sant Pasqual.

Gràcies a Pepe Meneu pel text de la notícia, les fotos i per haver-nos acompanyat i gestionat la visita amb els campaners.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració!!!

Us deixem el resum fotogràfic i un xicotet vídeo de la visita