La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha organitzat el Pla 2021 per a la participació i la formació del professorat valencià amb l'organització de nou congressos, mitjançant els diversos Cefire amb els que compta la Conselleria, que es desenvoluparan a partir de març i finalitzaran en novembre.

Este pla te com a objectiu oferir un espai de participació, formació i debat per al col·lectiu docent, a més de presentar noves tendències i projectes innovadors que inspiren al professorat en diversos àmbits del coneixement.

Segons el conseller d'Educació,  Cultura i Esport, Vicent Marzà, "la formació del professorat és essencial per a garantir la qualitat educativa del nostre alumnat. Els congressos que hem organitzat són un punt de trobada per als docents en els que debatre i formar-se sobre els aspectes clau de cada àrea de coneixement. El principal objectiu és oferir una formació òptima i donar a conèixer les iniciatives portades a terme des dels  nostres centres educatius, noves tendències pedagògiques i projectes innovadors que inspiren al professorat".

Els nou congressos es centren en Educació Inclusiva, Formació Professional, Educació en Humanitats i Ciències Socials; Plurilingüisme; Tecnologies de la Informació i la Comunicació; Ensenyaments Artisticoexpressius; Educació en Ciències, Tecnologia i Matemàtica; Formació de Persones Adultes, i Educació Infantil.

Temàtiques dels congressos

El 24 d'abril de 2021 tindrà lloc un congrés ON-LINE organitzat als edificis de Districte Digital situats a la Ciutat de la LLum d'Alacant, per a tractar "La Ciberconvivència".

Formació del professorat

Cal recordar que la Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha ampliat els Cefire de 9 a 18 centres de formació per al professorat valencià, 11 dels quals són territorials i 7 són específics de diversos àmbits del coneixement.

Este curs la plantilla de formadors als Cefire puja a 224 persones, el doble que en 2015, i des d'aquell moment s'ha ampliat el pressupost un 133%, passant dels 9 milions d'euros invertits per l'antic gobern als 21 milions d'euros d'este curs.