La Fórmula Secreta: La Missió Final de la Nostra Aventura Escolar

Ahir dia 19 de juny, a la nostra escola, vam viure una jornada molt especial amb la culminació de la Missió 10 de la nostra estructura gamificada. Aquesta missió, titulada “La fórmula secreta“, va ser especialment emocionant ja que marcava el final d’un viatge fascinant al llarg del curs.

L’alumnat es van organitzar en grups de diferents edats i van passar per 10 tallers on van haver de superar proves divertides i estimulants. Cada prova superada els permetia obtenir una pegatina en el seu carnet de grup. Al final de les 10 proves, cada grup va rebre una paraula que formava part d’un missatge secret.

Aquest missatge secret ens va indicar la ubicació de la “pòcima màgica”, la qual era clau per trobar el codi que obria la caixa on es trobava el nostre últim dinosaure: el T. Rex. Per barrejar la pòcima màgica, vam comptar amb la presència d’una especialista en laboratori que va captivar l’atenció dels xiquets i les xiquetes amb les seves habilitats científiques.

Després de molta cooperació i entusiasme, vam aconseguir rescatar el nostre últim dinosaure i concloure amb èxit aquesta emocionant aventura del curs. Va ser una experiència inoblidable que va posar el punt final a un any ple de descobriments i aprenentatges.

Ara, ja comencem a pensar en les aventures que ens esperen el proper curs. Estem segurs que seran igual de fascinants i enriquidores.

Gràcies a tot l’alumnat i mestres per fer possible aquesta missió i per acompanyar-nos en aquest viatge extraordinari.

Continuarà ……..

Jornada de Primers Auxilis amb la Creu Roja d’Oliva.

Hui hem tingut una jornada molt especial a la nostra escola amb la visita dels membres de la Creu Roja d’Oliva. El nostre alumnat ha tingut l’oportunitat d’aprendre sobre accions essencials de primers auxilis i conèixer de prop el funcionament d’una ambulància.

Durant la jornada, els xiquets i les xiquetes han après tècniques de reanimació cardiopulmonar (RCP), respiració assistida i altres primers auxilis bàsics. Els membres de la Creu Roja han explicat de manera clara i pràctica cada una d’aquestes accions, demostrant la importància de saber com actuar en situacions d’emergència.

A més de les explicacions teòriques i pràctiques, els xiquets i les xiquetes han tingut l’oportunitat de visitar una ambulància aparcada dins del recinte escolar. Durant aquesta visita, han conegut tots els elements i utilitats que aquesta inclou, des dels equips de monitorització fins als materials d’immobilització i altres eines essencials per a l’atenció d’emergències.

Aquesta experiència ha estat molt enriquidora per al nostre alumnat, que ha pogut veure de primera mà la importància de la feina que fa la Creu Roja i com les seves accions poden salvar vides. Estem molt agraïts als membres de la Creu Roja d’Oliva per la seva dedicació i per compartir els seus coneixements amb nosaltres.

Al CEIP José Pedrós, continuem compromesos en proporcionar una educació integral al nostre alumnat, incloent habilitats de vida tan importants com els primers auxilis. Aquesta jornada, sens dubte, ha contribuït a formar persones més preparades i conscients davant les emergències.

Educació Viària: Aprenent amb la Policia Local.

Durant aquestes últimes dues setmanes, la nostra escola ha estat immersa en activitats d’educació viària organitzades per la Policia Local de la nostra localitat. Aquestes activitats han estat pensades per conscienciar els nostres alumnes sobre la importància de la seguretat vial i la convivència responsable a la carretera.

Fa dues setmanes, el nostre alumnat va participar en unes xerrades informatives impartides per agents de la Policia Local, on es van abordar temes essencials com les normes bàsiques de trànsit, l’ús correcte del casc, i la importància de respectar els senyals.

Aquesta última setmana, s’han dut a terme dues activitats pràctiques amb circuits adaptats per a les diferents edats. La primera activitat va estar dirigida als alumnes d’infantil, primer, segon i tercer de primària, i es va realitzar a la plaça de l’Ajuntament. Aquest circuit tancat comptava amb senyals, semàfors, passos de vianants i agents dirigint el trànsit. Els xiquets i les xiquetes van portar les seues bicicletes i/o patinets, juntament amb els seus cascs, per participar de manera segura i divertida en aquesta experiència educativa.

La segona jornada va ser per a l’alumnat de quart, cinquè i sisè de primària, que van gaudir d’un circuit obert on van poder posar en pràctica els coneixements adquirits en un entorn més dinàmic i realista. Els agents de la Policia Local van supervisar i guiar les activitats, assegurant-se que tots els participants respectaren les normes de seguretat.

Aquestes activitats pràctiques han estat molt ben rebudes per tot l’alumnat, que ha après d’una manera lúdica i participativa la importància de la seguretat viària. A més, han tingut l’oportunitat de veure en acció als agents de la Policia Local, reforçant així el seu paper com a models de comportament responsable.

Estem molt agraïts a la Policia Local per la seva col·laboració i dedicació en aquesta iniciativa, que sens dubte contribuirà a formar conductors i vianants més conscienciats i respectuosos en el futur.

Crònica d’un viatge: Fi de Curs 2024. Alumnes de 6é de Piles i Miramar. Tanquem una etapa.

Són les 8:30 i alguns alumnes ja han aplegat a la parada de bus; caretes de són mostren els nervis d’una nit plena d’il·lusió per l’aventura que els espera. Han matinat i esperen ansiosos als companys de Miramar que prompte seran amics.

Estimades famílies, amics i companys, hem estat alumnes de Miaramar i Piles quatre dies a Villatoya, població manxega prop d’Alcalà del Xúquer on alumnes de sisé han gaudit d’activititats multiaventura amb l’empresa Avenjúcar.

Escalada, Rappel, Tir amb Arc, Piragüisme al Xúquer, jocs nocturnes, banys al Balneari La Concepció,  balls i dos activitats que han estat molt especials:

Una d’elles  va ser el segon dia que vam realitzar una gran ruta pels meravellosos Canyons del Molinar junt al riu Xúquer, escalò natural a les portes de la Meseta Central i tot açò amb Lands Rover Defenders, atracció i meravella per a gaudir de l’aventura: Imagineu-se les estampes més espectaculars que pugau: una ruta per un espai amb masses forestals, canyons, gargantes fins l’antiga Central Elèctrica del Molinar. Imagineu-se també rampes escarpades, camins intransitats pel gran canyó fins un túnel de 5 km on vam tindre que endinsar-nos i escoltar històries de la seva construcció on diu la llegenda que va morir molta gent i les ànimes encara viuen. Tot el matí va estar plovent i l’alumnat gaudia de la ruta i les històries. Tots ens vam sentir protagonistes d’una pel·lícula a lo Indiana Jones.

La segona activitat també molt especial va tindre lloc el tercer dia: Rafitng;  la baixada per el riu Cabriol (Cabriel), afluent del Xúquer. Aquesta activitat va ser  la primera en el rànquing de favorites i es que l’aventura sota la pluja baixant per el riu és inenarrable i cal viure-la: vam passar nervis, vam caure de les basses, vam remar, cantar i riure. Va ser una activitat d’equip i tots ens vam sentir especials.

L’últim i quart dia vam visitar Alcalà del Xùquer, població declarada conjunt històric-artístic en 1982 i un dels pobles més bonics d’Espanya. De nou ens vam endinsar en el cor de la població i vam visitar Castell i Cueva de Masagó y del Duende.

Vora les 14:00 h dinàvem en el fantàstic restaurant de Centre Avenjúcar on Alberto, Laura i Brandon s’acomiadàvem de nosaltres.

Pujant a l’autobús, ja de tornada, caretes de tristesa mostraven la pena per l’acomiadament de l’aventura viscuda i pel record de vivències que segur queden per sempre en el cor de tots els que ho vam compartir.

Moltes gràcies a famílies, monitors i mestres de Piles i Miramar que han fet possible aquesta experiència.

ÚLTIMA ASSEMBLEA GENERAL DE CENTRE

El passat divendres 7 de juny, la nostra escola va celebrar l’última Assemblea General de l’Alumnat del curs. Va ser una jornada plena d’emocions i aprenentatges, on una vegada més compartírem experiències, projectes i anècdotes de cadascuna de les classes realitzades en els últims mesos.

Durant l’assemblea, llegírem les “Cartes de la Terra als Humans”, escrites per l’alumnat de tercer a sisè. Aquestes cartes van transmetre un poderós missatge sobre la importància de la sostenibilitat, l’ús correcte dels recursos i la necessitat d’actuar contra el canvi climàtic.

Aprofitant l’ocasió, entregàrem els obsequis als guanyadors/es del Premi Sambori de narrativa juvenil. Va ser un moment de celebració pel talent i l’esforç dels nostres joves escriptors i escriptores.

També vam retre un emotiu homenatge a Toni, iaio d’una alumna, qui ha col·laborat incansablement en l’adequació del nostre hort escolar. Toni és un veritable exemple de compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat i l’ecologia, i estem enormement agraïts per la seua dedicació.

Finalment, entregàrem regals a cada classe en reconeixement al treball realitzat al llarg del curs en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Aprenentatge Servei dins del Projecte ACORD, que desenvolupa el centre. Aquests obsequis simbolitzen l’esforç i la cooperació de tot l’alumnat en pro d’un món més just i sostenible.

Tanquem així aquesta nova iniciativa de l’assemblea general encetada aquest curs, amb la mirada posada en continuar compartint aquestes experiències i construint un futur millor per a tots i totes.