Acomiadament i entrega d’orles 2n batxillerat

Un any més ens toca despedir al nostre alumnat de 2n de batxillerat que acaba aquest curs escolar amb nosaltres i comença una nova etapa educativa en la universitat o en els cicles formatius. Un acte molt emotiu amb els discursos de l’alcalde Andrés Molina, del director Toni Padilla, de Raquel Samper, membre de l’AMPA i dels dos tutors Vicent Ramada i Juan Carlos Pinedo. Les delegades dels grups, Miren, Silvia, Laura i Gabi, també van fer la seua intervenció acomiadant-se del professorat i dels companys i contant-nos les anècdotes i aventures que els han acompanyat aquestos anys. Sens dubte vam riure, ens vam emocionar i tal vegada alguna llagrimeta va caure. No ens queda res més que agrair a les famílies, autoritats, AMPA i professorat la seua presència i desitjar als nostres alumnes el millor.

Entrega premis Rudolf Talent, concurs fotografia matemàtica i Big Challenge

Durant els últims dies de classe s’han repartit els premis als guanyadors dels concursos Rudolf Talent i de fotografia matemàtica que han estat patrocinats per l’AMPA del nostre centre. A banda també s’han entregat els premis del concurs d’anglés Big Challenge i tot l’alumnat que ha participat ha tingut un detall que ens ha enviat l’organització. Enhorabona a tots els premiats!!

Entrega de diplomes TEI

L’ultima setmana del curs s’ha fet entrega dels diplomes TEI a tot l’alumnat de 3r ESO que ha participat en aquest programa acollint com a tutorando un alumne de 1r ESO. A banda dels diplomes s’han fet diverses activitats com elaboració de polseres i cartes d’acomiadament. Esperem que els vincles que s’han format entre l’alumnat continuen fins que acaben els estudis al nostre centre i que hagen aprés els valors de solidaritat, empatia, companyerisme, amistat… que són els pilars fonamentals del TEI.

Mercat solidari a la Plaça del Convent

El professor d’economia del nostre centre Rafa Gosp acompanyat del seu alumnat d’economia van estar al mercat del dilluns al quiosc de la Plaça del Convent. La finalitat d’aquesta activitat era vendre productes elaborats per l’alumnat a partir de botelles de plàstic, tanques de metall de les llaunes… Tots els diners que es van recollir s’han donat a la AECC. Una iniciativa solidaria que de segur repetim altres anys. Moltes gràcies a l’Ajuntament de Callosa per cedir-nos el quiosc.

Club de lectura

Les alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que participen al Club de Lectura, este dijous s’han reunit per mantindre una tertúlia literària. Els llibres llegits al llarg del curs han sigut:
– La ciudad de vapor, de Carlos Ruiz Zafón

– Adiós al frío, de Elvira Sastre

– Nosotros en la Luna, de Alice Kellen

– El extranjero, de Albert Camus

Projectes europeus

Los días del 31 de mayo al 11 de junio, alumnado de los ciclos de CFGM JARDINERÍA Y FLORISTERÍA, CFGM APROVECHAMIENTO Y CONSERVACIÓN DEL MEDIO NATURAL Y CFGS GESTIÓN FORESTAL Y DEL MEDIO NATURAL, ha tenido la oportunidad de vivir una experiencia única realizando un proyecto ERASMUS + en Eslovenia de la mano del AYUNTAMIENTO DE ALTEA Y LA OFICINA  DE PROYECTOS EUROPEOS (EUROALTEA). Durante esos días, el alumnado, acompañado de una profesora, realizó diversas visitas formativas y actividades de aula utilizando técnicas de trabajo activo que contribuyeron a la adquisición de diversas competencias como la competencias como la competencia de aprender a aprender. Se realizó una visita a los lagos, donde se les explicó el origen de los mismos (antrópico, tras un fenómeno de subsidencia del terreno debido a la extracción masiva de carbón). Por otra parte, se visitó la mina de carbón que sigue en explotación y la central térmica, todo ello en la población de Velenje. Estas actividades estaban enmarcadas en el análisis de la huella de carbono causada por la energía generada a partir de los combustibles fósiles. En lo referente al trabajo en aula, se realizó un taller de reciclaje de ropa, ya que la textil, es una de las industrias más contaminantes en la actualidad. También se realizaron varios debates y puestas en común sobre el cambio climático y la huella de carbono que generamos cada mañana desde que nos levantamos. La lengua vehicular de todo el programa fue el inglés, y la metodología llevaba implícita la heterogeneidad de grupos, con lo cual el alumnado debía mezclarse con alumnado de otros países en prácticamente todas las actividades, lo cual creaba una necesidad de uso de dicha lengua vehicular al tiempo que contribuye al desarrollo de habilidades sociales y al conocimiento de otras culturas.

Queremos reiterar nuestro agradecimiento al AYUNTAMIENTO DE ALTEA Y A LA OFICINA  DE PROYECTOS EUROPEOS (EUROALTEA), que nos han brindado la oportunidad de vivir esta experiencia única, sin duda, una experiencia de vida.

*******************************************************************************
Els dies del 31 de maig a l’11 de juny, alumnat dels cicles de CFGM JARDINERIA I FLORISTERIA, CFGM APROFITAMENT I CONSERVACIÓ DEL MEDI NATURAL I CFGS GESTIÓ FORESTAL I DEL MEDI NATURAL, ha tingut l’oportunitat de viure una experiència única realitzant un projecte ERASMUS + a Eslovènia de la mà de l’AJUNTAMENT D’ALTEA I L’OFICINA  DE PROJECTES EUROPEUS (EUROALTEA). Durant aqueixos dies, l’alumnat, acompanyat d’una professora, va realitzar diverses visites formatives i activitats d’aula utilitzant tècniques de treball actiu que van contribuir a l’adquisició de diverses competències com la competències com la competència d’aprendre a aprendre. Es va realitzar una visita als llacs, on se’ls va explicar l’origen dels mateixos (antròpic, després d’un fenomen de subsidència del terreny degut a l’extracció massiva de carbó). D’altra banda, es va visitar la mina de carbó que segueix en explotació i la central tèrmica, tot això en la població de Velenje. Aquestes activitats estan emmarcades en l’anàlisi de la petjada de carboni causada per l’energia generada a partir dels combustibles fòssils. Referent al treball en aula, es va realitzar un taller de reciclatge de roba, ja que la tèxtil, és una de les indústries més contaminants en l’actualitat. També es van realitzar diversos debats i posades en comú sobre el canvi climàtic i la petjada de carboni que generem cada matí des que ens alcem. La llengua vehicular de tot el programa va ser l’anglès, i la metodologia portava implícita l’heterogeneïtat de grups, amb la qual cosa l’alumnat havia de mesclar-se amb alumnat d’altres països en pràcticament totes les activitats, la qual cosa creava una necessitat d’ús d’aquesta llengua vehicular al mateix temps que contribueix al desenvolupament d’habilitats socials i al coneixement d’altres cultures.

Volem reiterar el nostre agraïment a l’AJUNTAMENT D’ALTEA I A l’OFICINA  DE PROJECTES EUROPEUS (EUROALTEA), que ens han brindat l’oportunitat de viure aquesta experiència única, sens dubte, una experiència de vida.

Alumna finalista Concurs de relats breus

Volem felicitar a Nadia Julia Rosada (4t ESO) per quedar finalista al Concurs de Relats Breus de la Província d’Alacant. Ella es va presentar des de l’assignatura de Llengua castellana i literatura. 
El diumenge passat fou la gala, a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, on es va fer l’entrega dels diplomes i es van conèixer els relats guanyadors. Va ser un acte molt emotiu i un gran reconeixement. Enhorabona, Nadia!!!

Alumna guanyadora del MUA

El jurat designat per a premiar els millors treballs realitzats en el taller didàctic “Corpografies”, que ha realitzat el MUA (Museu de la Universitat d’Alacant) al llarg del curs 2021/2022, ha triat, per a participar en la 22a Edició del Concurs de Tallers Didàctics del MUA, l’obra de l’alumna de 4t ESO: REBECA PÉREZ GIRALDES, distingida com a Primer Premi en la categoria de 4t ESO a 2n Batxillerat. 

L’exposició i lliurament de premis tindrà lloc el pròxim dia 18 de juny de 2022 a les 11:00 hores al Museu de la Universitat d’Alacant, situat al campus de San Vicent del Raspeig.

Enhorabona Rebeca de tot el professorat de l’IES Rodolfo Llopis.