Finalitza el projecte Erasmus+ de l’IES Rascanya per al curs 2022/23

Durant un mes, del 15 de maig al 15 de juny, 6 alumnes del IES Rascanya-Antonio Cañuelo han realitzat pràctiques professionals a empreses de Finlàndia, Bèlgica i França. Oscar, Belfakir i Antonio,, han fet pràctiques a empreses de Bèlgica i Finlàndia. A Hasselt, Bèlgica, Oscar i Belfakir, matriculats al segon curs de grau mitja d’instal·lacions elèctriques i automàtiques, han treballat en l’empresa Electro-Solutions, dedicada a la fabricació i instal·lació de quadres elèctrics per a obres. En Seinäjoki, Finlàndia, Antonio, també alumne del cicle mitjà d’electricitat, ha fet pràctiques laborals a l’empresa Talotekniikka Timonen, dedicada a les instal·lacions elèctriques en general. Per la seua banda, Andrei, estudiant del cicle de grau mitjà d’instal·lacions Frigorífiques i Climatització, també ha anat a Finlàndia a fer pràctiques en l’empresa de fabricació de camions frigorífics Lumikko.

A França, Frascisco i José, estudiants dels cicles de grau mitjà d’Instal·lacions Calorífiques i Instal·lacions Frigorífiques i Climatització han realitzat la seua formació en les empreses Dalkia i Aneo situades a Montpellier.

Per altra part, Antonio, professor de Climatització de l’IES Rascanya ha pogut realitzar una formació per observació (Job Shadowing) a l’institut francés Lycée Professionnel Eco Const Bat Leonardo De Vince situat a Montpellier. Allí, ha pogut impregnar-se de la metodologia utilitzada en les aules -taller de la formació professional francesa en el camp de la climatització.

L’IES Rascanya compta amb una xarxa de socis col·laboradors d’instituts de formació professional en diversos països europeus. Això permet cooperar, amb instituts europeus homòlegs, en la recerca d’empreses per als alumnes i les formacions per observació per al professorat als distints instituts. Amb aquestes col·laboracions, durant el present curs escolar, també han vingut a València a realitzar pràctiques en empreses, alumnes de diversos països europeus. Han vingut alumnes Finesos que han realitzat pràctiques a l’empresa Biodomotica de Burjassot, també alumnes Belgues han fet la seua formació a l’empresa Serveo, al manteniment del Campus de Burjassot i de Facultats, i per últim, els alumnes Francesos han realitzat la seua estada formativa amb el servei de manteniment del Bioparc i l’empresa de climatització Layre. Aquests alumnes han estat tutoritzats pel professorat de l’IES Rascanya, igual que els alumnes Valencians han rebut suport del professorat dels instituts europeus col·laboradors amb l’IES Rascanya quan han realitzat les mobilitats Erasmus+ als distints països europeus.

No sols l’alumnat de cicles formatius de formació professional ha disfrutat d’una mobilitat formativa a l’estranger, també els alumnes de 4º d’ESO han realitzat un intercanvi amb el nostre soci italià, l’institut ITIS “Enrico Mattei” d’Urbino durant el mes de març. Dos alumnes del nostre institut anaren a la ciutat d’Urbino, i allotjades en famílies proporcionades pel nostre soci Italià, han assistit durant un mes a classes d’educació secundària a l’institut ITIS “Enrico Mattei”. Per altra banda, dos alumnes italians han vingut a València, també allotjats en famílies, han assistit a classes de batxiller a l’IES Rascanya durant l’últim trimestre.

Dos professors de biologia de l’IES Rascanya, han pogut també realitzar una formació per observació a Urbino amb el nostre soci italià ITIS “Enrico Mattei”, allí han aprés la metodologia Italiana a l’ensenyament de secundària així com materials utilitzats, espais i tipus d’alumnat.

Acaba el curs 2022/2023 i comença el següent, però els programes Erasmus + continuen. Per això es requereix una gran planificació i molt de treball. Per al curs 2023/2024 ja s’està treballant en la gestió de les noves mobilitats, per continuar un curs més amb els intercanvis, les pràctiques en empresa i les formacions per observació per a professors. L’IES Rascanya-Antonio Cañuelo continua la senda Europea de la internacionalització cap a una ciutadania europea integradora que aporte experiències vitals i enriquidores a tota la comunitat educativa.

Galeria de Fotos