Boccia a l’IES Pare Arques

Esportistes del centre ocupacional la Costera-Canal de Xàtiva han visitat el nostre centre per fer una demostració de Boccia.

La boccia, els orígens de la qual es remunten a la Grècia Clàssica, és una complexa combinació de tàctica i habilitat. Es practica de manera individual, per parelles o equips, sobre una pista rectangular en la qual els jugadors tracten de llançar les seues boles el més a prop possible de la pilota blanca que serveix d’objectiu, alhora que intenten allunyar les dels seus rivals, en un exercici continu de tensió i precisió. Cada jugador, parella o equip disposa de sis boles en cada mànega i guanya aquell la bola del qual acabe més prop de la blanca. A més, rebrà un punt extra per cada bola addicional que haja aconseguit acostar a la blanca per davant de la primera del contrari. Les competicions individuals i per parelles consten de quatre rondes, mentre que les d’equips es componen de sis.

L’esport de la boccia ho practiquen persones en cadira de rodes que tenen paràlisi cerebral, lesió cerebral o discapacitat física greu, i que es col·loquen en un dels extrems del camp, des d’on llancen les boles.