2n CFGS Educació infantil participa en els “Ludi saguntini”


L’alumnat de segon curs d’educació infantil ha format part de les jornades de cultura clàssica que es realitzen cada any a Sagunt, els anomenats Ludi Saguntini.
Formant part de l’equip Infantia, s’han encarregat de tornar a posar en marxa Olimpomenuts, uns tallers relacionats en la cultura grecollatina per a xiquets i xiquetes d’1 a 6 anys.
Olimpomenuts era un espai de joc relacionat amb la cultura clàssica que, des de la Covid no s’havia tornat a portar a terme en els Ludi Saguntini.
Des del mòdul del Joc Infantil i la seua metodologia se’ls va plantejar el repte de planificar i implementar de nou Olimpomenuts. L’alumnat s’ha encarregat d’idear un espai interior de joc, enfocat als més menuts d’1 a 3 anys, i basat en la creació de diferents ambients que potències diferents tipus de joc. Així com un espai exterior de joc, enfocat a l’alumnat de 4 a 6 anys, amb propostes que potencien més el joc psicomotor i cooperatiu. Tot tenint com a fil conductor la cultura clàssica grecollatina, que és la base dels Ludi Saguntini.
La proposta s’ha implementat els dies 15,16, 17 i 18 d’abril a Sagunt.
Ha sigut una experiència d’Aprenentatge-Servei molt enriquidora i que ens ha permés conéixer i aprofundir en la cultura clàssica.
Us deixem uns enllaços de premsa i algunes imatges.

https://www.levante-emv.com/videos/el-camp-de-morvedre/2024/04/19/ludi-saguntini-peques-101251837.html

https://www.levante-emv.com/morvedre/2024/04/19/ninos-corta-edad-disfrutan-cultura-ludi-saguntini-ludi-talleres-grecolatinos-ninos-un-ano-pequenos-101233938.html