Dia internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

Amb motiu de la celebració, l’11 de febrer, del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, els Departaments de Biologia i Geologia, i de Física i Química han organitzat unes xarrades realitzades per dones que es dediquen a la investigació científica. Les xarrades, adreçades a alumnat d’ESO i Batxillerat, han estat a càrrec d’Aroa Alós, Andrea Martínez i Paula Matas. Des d’ací, donem les gràcies a Aroa, Andrea i Paula per la seua participació i per donar exemple de l’important paper que tenen les dones en el món de la Ciència.

Aroa Alós treballa com a enginyera tècnica en Química a l’Institut Mixte de Tecnología Química (UPV-CSIC) a València. Forma part del grup d’investigació Disseny  molecular de catalitzadors, dirigit pel Professor  d’Investigació Avel.lí Corma.

Andrea Martínez i Paula Matas treballen com a personal investigador en formació a l’àrea de Psicobiologia de la Universitat Jaume I. Les dues formen part del grup d’investigació de Neurofarmacologia de la Conducta Motivada (NEUROMOTIV), dirigit per la Dra. Mercè Correa. Les seues tesis doctorals tracten d’entendre els mecanismes neurobiològics que es troben afectats en patologies com la Depressió o el Parkinson per a poder desenvolupar potencials tractaments. A més a més, imparteixen docència en les assignatures de Fonaments de Neurociència i Neurofarmacologia de la conducta en el grau de Psicologia.