DIARI DE LA MOBILITAT “Structured Educational Visit to Schools & Training Seminars in Iceland”

DIA 1: Comença la primera mobilitat del projecte Erasmus+ GILABERT GETS AN OPENING TO EUROPE, que es desenvolupa a Reykjavik.

Primera presa de contacte amb la ciutat. Junt l’oceà Atlàntic hi trobem el Sólfar, una escultura d’acer de Jón Gunnar Árnason, que descriu com una barca dels somnis o una oda al Sol. L’artista tenia la intenció de transmetre la promesa d’un territori no descobert, un somni d’esperança, progrés i llibertat.

Escultura Sólfar

Ben a prop es troba La Casa Hofdi, Va ser ací ,el 1986 ,quan es va produir un gran esdeveniment històric mundial quan els presidents de Rússia i els Estats Units, Mikhail Gorbatxov i Ronald Reagan, es van reunir per posar fi a la Guerra Freda. Allà van intentar efectivament fer els primers passos cap al desarmament global.

Casa Hofdi

Enfilant el concorregut carrer Laugavegur s’arriba a l’imponent església Hallgrímskirkja. Amb els seus 74,5 metres d’alçada, és l’església més gran d’Islàndia. Dissenyada per l’arquitecte Samuelsson en 1937, qui va imitar la simetria matemàtica del basalt volcànic després de gelar-se.

Església Hallgrímskirkja

El passeig acaba amb l’espectacular edifici Harpa. Va ser dissenyat per l’empresa danesa Henning Larsen Architects en cooperació amb l’artista danès-islandès Olafur Eliasson. L’estructura consisteix en un marc d’acer revestit de panells de vidre de forma geomètrica de diferents colors. Allotja l’Orquestra Simfònica d’Islàndia i les oficines de l’ Icelandic òpera d’Islàndia.

Edifici Harpa

Aquest edifici serà la seu del curs, on hi ha professorat participant de 19 països.

Part del seminari consisteix en conèixer aquest país, que compta amb una població de prop de 350 000 habitants i un àrea de 103 000 km². A causa de la seua localització a la dorsal meso-atlàntica, és un país amb gran activitat volcànica i geològica, factor que afecta en gran mesura al paisatge del territori. L’ interior del país consisteix en una meseta caracteritzada per deserts, muntanyes, glaceres i rius glacials.

La professora Noelia Enguix