DE BENICARLÓ A NOVA YORK

EQUIP STICK

Quatre alumnes de l'institut Joan Coromines de Benicarló han resultat guanyadores del programa "THE CHALLENGE" de l'Obra Social La Caixa i podran gaudir del viatge formatiu de dotze dies a Nova York i Boston.

Dos equips, "TrembTeam i Woman Shakers", junt amb els docents David García de la matèria de tecnologia i Andrea García de la matèria de biologia i geologia de L'IES Joan Coromines van defensar els seus projectes la setmana passada en el campus "THE CHALLENGE" a Barcelona, davant de més de 100 equips. Ambdós equips van esforçar-se per aconseguir el viatge formatiu als Estats Units i poder així poder presentar el seu projecte en la seu de l'ONU en Nova York, visitar les universitats de Harvard i el MIT, participar en workshops, tallers, visites lúdiques a empreses i desenvolupar reptes sobre futures tendències en diferents sectors empresarials, socials, tecnològics i educatius.

L'equip "TrembTeam", format per Marta Obiol, Aitana Crespo, Patricia Ruiz i Núria Filip, va guanyar finalment amb el seu projecte "Stick". Aquest, aconsegueix donar autonomia a les persones afectades per la malaltia del Parkison mitjançant un dispositiu cilíndric que compta amb un gimbal que serveix per contrarestar el moviment involuntari produït per la malaltia. En aquest "Stick" es poden acoblar diferents tipus d'accessoris (cullera, forqueta, ganivet o fins i tot un raspall de dents o una pinta).

"Stick" també és pot connectar a través de la seua app, d'una banda, per poder conèixer l'evolució de la malaltia i poder regular de manera més eficient la medicació del pacient i d'altra banda, conèixer l'estat de la bateria. Finalment, amb l'ajuda d'aquesta app el pacient podrà contactar amb grups de persones en la seva mateixa situació.

"The Challenge", és un dels premis més destacats en l'àmbit educatiu que es convoca per a alumnat de tercer d'ESO fins a segon de batxillerat i cicles formatius. Els viatges dels alumnes a Barcelona i als EUA, així com el material per elaborar els seus projectes, és finançat per La Caixa. En aquesta edició hi han participat 1.546 equips i més de 5.579 alumnes.

Segons David García, professor i tutor del projecte desenvolupat, "THE CHALLENGE" ha sigut una experiència indescriptible per als equips participants, explica que aquesta manera de treballar dins i fora de l'aula ha permés que el seu alumnat siga més competent, que es senta més integrat dins de la comunitat educativa i els ha fet créixer com a persones, endinsar-se en el món empresarial, potenciar la seua creativitat i valorar en un grau més elevat les capacitats que tenen.