DOS EQUIPS DE L’IES JOAN COROMINES DE BENICARLÓ GUANYEN LA FASE TERRITORIAL DEL CONCURS “THE CHALLENGE” D’EDUCAIXA I OPTEN A UN VIATGE FORMATIU A NOVA YORK.

Set alumnes de l’Institut Joan Coromines de Benicarló han quedat seleccionades per participar a la fase final del concurs “The Challenge” de La Caixa i els seus equips competiran al campus que és celebrarà a Barcelona del 3 al 6 de maig. En aquest campus, els equips finalistes lluitaran per aconseguir un viatge formatiu a Nova York.

Els dos equips de Benicarló seleccionats han estat “Trembteam” amb el projecte “Stick” de Marta Obiol, Aitana Crespo, Patricia Ruiz i Núria Filip, i “Women Shaker” amb el projecte “Hole” de Júlia Lara, Elia Roig i Aniela Puscas. Ambdós equips han estat guiats pel seu professor David García García de la matèria de Tecnologia.

EQUIP STICK

Equip “Trembteam”: Marta Obiol, Aitana Crespo, Patricia Ruiz, Núria Filip

Projecte “Stick”

Presenta un estic cilíndric que compta amb un gimbal en un dels seus extrems. El gimbal contraresta el moviment involuntari produït per la malaltia de Parkinson. En l'extrem del gimbal i a través d'un imant de neodimi en la part superior, es pot acoblar diferents tipus d'accessoris (cullera, forqueta o ganivet).

En la part inferior té un altre imant de neodimi per a la seua subjecció en la recàrrega vertical sense necessitat de cables però també es pot recarregar a través del mòbil en qualsevol lloc, evitant així pantalles i consums innecessaris.

“Stick” també es pot connectar a través de la seua App per a conèixer l'evolució de la malaltia o l'estat de la bateria.

EQUIP HOLE

Equip “Women Shaker”: Júlia Lara, Elia Roig i Aniela Puscas

Projecte "HOLE”

Proposa un anell amb exterior de plàstic, sense joies, sense pantalles evitant així possibles furts i consums innecessaris. En quan prems la part superior fins i tot amb el dit polze de la mateixa mà durant 3 segons envia un senyal de socors al teu número de telèfon a través de la seua eSIM amb la ubicació.

És un producte sostenible ja que permet la càrrega de manera sense fil i a través del receptor solar de la part superior. HOLE està pensat per a qualsevol persona independentment de l'edat o gènere.

Els 5 millors equips viatjaran als Estats Units per participar a workshops, tallers, visites a empreses, universitats… i desenvolupar reptes sobre futures tendències en diferents sectors empresarials, socials, tecnològics i educatius.

El concurs “The Challenge” és un dels premis més destacats a nivell educatiu que es convoca per a alumnat de 3er d’ESO fins a segon de batxillerat i cicles formatius. Els viatges de l'alumnat a Barcelona i als EUA així com el material per elaborar els projectes, està finançat íntegrament per La Caixa. En aquesta edició hi han participat més de 10.000 alumnes.

L'alumnat de l’IES Joan Coromines, assegura que el fet d’haver superat la fase territorial els dóna ànims per seguir esforçant-se i continuar aprenent. És per això que ja estan preparant la millor manera de defensar els seves propostes a la fase final al campus de Barcelona i així poder guanyar el premi d’anar als Estats Units.