LA MITOLOGIA EN LES FALLES DE VALENTIA

El passat dijous 14 de març, l’alumnat de 4ESO, 1 i 2 BATXILLERAT van anar a VALENTIA, per conèixer els personatges mitològics il·lustrats a les falles de València i la Valentia Romana.

En primer lloc, visitarem la falla de Convent Jerusalem perquè estava ambientada sobre la mitologia grega, on van poder observar les diferent figures mitològiques com Medusa, el Minotaure, Apol·lo, Zeus,… Després la falla Na Jordana, inspirada aquest any en la València Romana.

Després van anar a la Cripta de Sant Vicent Màrtir, lloc on el van martiritzar i va tenir el baptisteri. Va ser una experiència molt interessant on van aprendre noves coses amb els vídeos sobre els avantpassats des d’època romana. 

Vam tindre el plaer de poder esmorzar gratis orxata, taronjada i fartons, gràcies a la constitució que havia per la germanor fallera, i vam estar en un bon ambient faller. 

Seguidament, una vegada realitzat aquest temps lliure vam anar a visitar l’Almoina, lloc on van veure la Valentia romana amb el seu fòrum, les termes més antigues de la península, un nimfeu….. I finalment, vam acabar el dia amb una magnifica mascletà.