Exposició: “Viatge entre mons”

Viatge entre mons

Divendres passat, dia 23 de febrer, vam inaugurar a la Sala d’Usos Múltiples de l’IES Canonge Manchón, l’exposició efímera “Viatge entre mons”, una instal·lació artística realitzada per les alumnes de 1° de Batxillerat de l’optativa de Projectes Artístics.

L’exposició és el resultat final d’un treball, en el qual l’alumnat ha estat treballant durant gran part del segon trimestre. Aquest projecte s’ha centrat en el desenvolupament d’una instal·lació artística, on s’unisc l’escultura expandida amb l’espai i on la interacció amb l’espectador cobra una importància fonamental.

El tema principal de la instal·lació, triada per l’alumnat, ha sigut la fantasia. Cadascuna ha materialitzat amb les seues propostes, la seua pròpia interpretació del món de fantasia. Un univers de gran diversitat on podem trobar des de mons de llepolies, llocs en miniatura, paisatges galàctics o aquàtics, territoris verges, fins a travessar l’espill d’Alicia o contemplar el revers fosc de la fantasia.

Aquest univers conforma un passeig, un viatge entre els diversos mons de fantasia pels quals es convida a passejar als visitants.

Després de la cerca d’idees, l’elaboració d’esbossos i maquetes prèvies, així com la realització dels elements que componen cadascuna de les seues instal·lacions, les alumnes han finalitzat aquest llarg procés de treball amb el muntatge in situ de la instal·lació col·lectiva final.

Entre totes han organitzat cadascun dels detalls de l’exposició, des de cercar i reservar la sala, coordinar les visites dels grups, preparar els cartells i, fins i tot, una breu exposició per a aclarir l’obra als grups visitants.

Durant el divendres, molts dels grups d’alumnes de l’institut han pogut veure l’exposició, coneixent una altra manera d’entendre l’escultura de la mà de les alumnes artistes. L’objectiu d’aquest treball és que les alumnes de l’assignatura s’habituen no tan sols a realitzar una obra artística final, sinó que també desenvolupen la metodologia pròpia dels projectes artístics, amb cadascuna de les seues fases, participant activament en la seua gestió i organització.

Viatge entre mons

Instal·lació.

Treball de cada alumna i alumne:

Carmen Serna Berná – Aynur

Claudia Moreno Martínez – Pachamama

Doaae Bouchrak Moutaoukil – Ho encante d’un món xicotet

Leyre Escandell González – Onades de cartó

Professora: Ana María Navarro Tatay

Paula Rubio Amo – El boig món d’Alicia

Manuel Ferrández Nicolás – Bosc galàctic

Maroua Benfisa – Món llepolia