HORT: recol·lecció

Quan arriba l’hora de recol·lectar els cultius, és important fer-ho en el moment adequat per a obtindre els millors resultats:

  1. Monitoratge: És important monitorar les plantes regularment per a determinar quan estan llestes per a ser collides. Hem de tindre en compte el temps de maduració de cada cultiu i revisar regularment per a assegurar-nos que no estiguen massa madures o passades de temps.
  2. Hora del dia: És millor recol·lectar les plantes d’hora en el matí, quan la temperatura és més fresca. Això també ajuda a evitar que les plantes es marcisquen després de ser recol·lectades.
  3. Eines adequades: Usem les eines adequades per a la recol·lecció dels cultius amb totes les mesures de seguretat necessàries.
  4. Collim acuradament: Tractem de no danyar les plantes quan recol·lectem els cultius. Ens assegurem de no danyar les arrels i de tallar acuradament per a evitar danyar les fulles o tiges.
  5. Emmagatzematge: Una vegada que hàgem recol·lectat els cultius, els emmagatzemem adequadament en un lloc fresc i sec. Algunes fruites i verdures poden necessitar ser refrigerades o emmagatzemades en recipients especials.
  6. Aprenentatge continu: L’hort escolar és una oportunitat per a aprendre sobre l’agricultura i l’alimentació saludable. Aprofitem l’oportunitat per a involucrar-nos en la recol·lecció i preparació dels aliments.

És el moment més gratificant, ja que les xiquetes i xiquets poden tancar el cicle de la planta que porten cuidant i veient créixer durant mesos. Poden recol·lectar fruits directament des de la planta, veure’ls i provar-los en el seu estat més natural, sense estar embolicats en plàstics, safates de poliestiré o processaments en forma de sucs, batuts o bosses congelades.

VÍDEOS