Emocions i colors

Colors i emocions: com es relacionen entre si?

Els colors tenen un fort impacte emocional en les nostres ments i evoquen tot tipus de sensacions. El color és capaç d’estimular o crear alegria o tristesa. Els colors poden fer-nos sentir enèrgics o relaxats, afavoreixen sensacions tèrmiques de fred o de calor, i també ens fan percebre ordre o desordre.
Cada color té un significat en el nostre subconscient, a ell li associem tota una sèrie de virtuts i valors que tendeixen a anar de bracet de la cultura en la qual vivim.
Per tant, cada color té una capacitat d’expressió, aporta un significat a la persona que l’està percebent i provoca una emoció, un reacció positiva o adversa depenent del cas.

EL MONSTRE DE COLORS d’Anna Plenes

Als xiquets els sol encantar la naturalesa i senten tot el que els succeeix amb especial intensitat, si estan alegres expressen la seua felicitat a viva veu, però també són inconsolables quan estan tristes. Això es deu al fet que no compten amb estratègies per a regular les seues emocions, de manera que les expressen tal com les experimenten.
No obstant això, no saber gestionar les emocions de manera assertiva pot acabar afectant els xicotets o als qui els envolten. Per això, si volem educar a xiquets feliços, és important desenvolupar l’autoconeixement emocional i ensenyar-los a bregar amb els seus sentiments.
“El monstre de colors” és molt més que un llibre il·lustrat per a xiquets, es tracta d’un excel·lent recurs didàctic per a ensenyar-los a bregar amb les seues emocions d’una manera senzilla i divertida. Tot a través dels ulls del seu protagonista, un simpàtic monstre que no sap què són les emocions i anirà descobrint-les a l’una dels més xicotets de casa. Sens dubte, un protagonista molt peculiar amb el qual els xiquets se sentiran identificats des de les primeres pàgines i que els ajudarà a treballar la por infantil als monstres imaginaris.